Χαρίτσης: «Να αποσυρθεί η κατάπτυστη τροπολογία που εισάγει τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με δημόσια νοσοκομεία»

Την απόσυρση της «κατάπτυστης» τροπολογίας που επιτρέπει σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων του ιδιωτικού τομέα να χρησιμοποιούν, έναντι αμοιβής, τις υποδομές δημόσιων νοσοκομείων για την πραγματοποίηση επεμβατικών και άλλων ιατρικών πράξεων, ζήτησε ο Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για τον απόλυτο ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. 

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς θύμισε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης

επιχείρησε προ καιρού να περάσει τη ρύθμιση, αλλά μετά τις έντονες αντιδράσεις την απέσυρε για να τη φέρει και πάλι προς ψήφιση.

«Προσπάθησε πριν από ημέρες να περάσει από το παράθυρο αυτή τη ρύθμιση που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας και σήμερα με αυτή την κατάπτυστη τροπολογία προσπαθεί να την περάσει από άλλο παράθυρο», είπε και διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Υγείας επείγεται να περάσει αυτή την τροπολογία.

«Τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία ήταν μόνον η αρχή, τώρα ολοκληρώνει τη διάλυση ΕΣΥ ή να περιμένουμε κι άλλες ρυθμίσεις;», διερωτήθηκε, απορρίπτοντας το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου για Μάτι: «Το δικαστήριο ατίμασε τη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης για τα πριμ σε δημόσιους υπαλλήλους: «Γνωστές τακτικές εξάρτησης παλαιοκομματικών πολιτικών» – Τι απαντά η κυβέρνηση

Πυρ ομαδόν για την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να χρησιμοποιούν τις υποδομές του ΕΣΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαρίτσης,charitsis