Δίκη Κλοντιάνας Τσέλο: «Αν βγει από τη φυλακή οι μέρες μας είναι μετρημένες» ανέφερε ο οφθαλμίατρος που πυροβολήθηκε

Με καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ αυτών και του 70χρονου οφθαλμιάτρου, τον οποίο πυροβόλησε η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού του, 50χρονη εικαστικός Κλοντιάνα Τσέλο, συνεχίστηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του γιατρού στην πυλωτή της πολυκατοικίας του στο Χαλάνδρι.

Το θύμα, έκανε έκκληση προς το δικαστήριο ώστε με την απόφαση που θα εκδώσει να προστατεύσει τον ίδιο και την οικογένειά του από την κατηγορουμένη.
«Με την απόφασή σας να δώστε μια εύλογη παράταση ζωής σε εμένα και την οικογένειά μου, γιατί αν βγει από τη φυλακή οι μέρες μας είναι μετρημένες», είπε ο γνωστός οφθαλμίατρος εξεταζόμενος

στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως η 50χρονη δεν έχει μεταμεληθεί για τις πράξεις τις, καθώς ακόμη και όταν τον είχε πυροβολήσει του έστελνε υβριστικά μηνύματα, ενώ νοσηλεύονταν και έδινε μάχη για τη ζωή του.

Μετά την εξέταση του θύματος, η κατηγορούμενη ζήτησε το λόγο από το δικαστήριο προκειμένου να υποβάλλει ερωτήσεις στο θύμα. Όπως ανέφερε ο άνδρας αυτός, το θύμα, δεν είναι ο πατέρας του παιδιού της και πως τα σχετικά έγγραφα που το πιστοποιούν έχουν πλαστογραφηθεί.

«Είμαι απεργός πείνας και εκπροσωπώ μόνη μου τον εαυτό μου σε αυτή εδώ τα δίκη, που είναι δίκη ζωής για μένα και το παιδί μου. Θέλω να μου δώσετε λίγο χρόνο» ανέφερε αρχικά η κατηγορουμένη Κλοντιάνα Τσέλο απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου και εν συνεχεία, είπε στο θύμα: «Επί 15 χρόνια μου είχατε δώσει ένα τηλέφωνο που δεν απαντούσατε. Χαίρομαι που είστε καλά στην υγεία σας παρά τα 70 σας χρόνια και τις σφαίρες που λέτε ότι έχει φάει. Είστε κοτσονάτος. Που βρίσκεται το παιδί μου; Ζει; »

Πρόεδρος: Ακούστε με λίγο ….

Κατηγορουμένη: Σας παρακαλώ, κύριε πρόεδρε, με αντιμετωπίζετε μεροληπτικά…

Μάρτυρας: Ναι το παιδί είναι καλά. Χαίρει άκρας υγείας και είναι στο σπίτι μου. Πηγαίνει σχολείο ….

Οι υπόλοιπες καταθέσεις



Μετά την εξέταση του θύματος, η δίκη, συνεχίστηκε με καταθέσεις και άλλων μαρτύρων, ανάμεσά τους και η σύζυγος του γιατρού αλλά και ένας γείτονας του, επίσης γιατρός. Τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει η ίδια και ο σύζυγος της περιέγραψε στο δικαστήριο και η γυναίκα του οφθαλμιάτρου. 

Η μάρτυρας είπε πως η κόρη του θύματος και της κατηγορούμενης μένει μαζί τους από παιδί το 2015 και μεγαλώνει με αγάπη και στη συνέχεια περιέγραψε τι συνέβη την ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του συζύγου της. «Εκείνη την ημέρα το παιδί χτύπησε το κουδούνι και φώναζε. Εγώ κατέβηκα κάτω και είδα την κατηγορούμενη που χτυπούσε τον σύζυγο μου. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Είχε αίματα, ήταν χάλια. Το παιδί ήταν μπροστά. Η κατηγορούμενη της έλεγε να πάει μαζί της και το παιδί απαντούσε «εσυ προσπαθείς να σκοτώσεις τον πατέρα μου». Το παιδί δεν πήγε κοντά της» περιέγραψε η μάρτυρας.

Οι σκηνές που κατέθεσε η μάρτυρας πως έχει βιώσει η κόρη του θύματος και της κατηγορουμένης πραγματικά σοκάρουν.

«Μου είχε πει το παιδί μου ότι του είχε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι και του είχε πει ότι «με αυτό θα σκοτώσω τον πατέρα σου». Ο σύζυγος μου είχε άγχος γιατί με είχε χτυπήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας, με είχε αρπάξει από τα μαλλιά» κατέθεσε η μάρτυρας.

Η κατηγορούμενη αποφάσισε να μην εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και παρενέβαινε διαρκώς φωνάζοντας «ένσταση», μάλιστα έκανε ερωτήσεις στη σύζυγο του θύματος.

Κατηγορούμενη: είπατε ότι σας χτύπησα το 2013;

Μάρτυρας : Ακριβώς.

Κατηγορούμενη: Την κόρη μου γιατί την κρατάτε;

Πρόεδρος : Δεν απαντάτε.

Μάρτυρας : Δεν μίλαγες με αγάπη…

Κατηγορούμενη : Οι απαντήσεις σας είναι μηνύσιμες εάν δεν έχετε ιδίαν γνώση.

Μάρτυρας : Να χτυπάει το παιδί δεν το έχω δει. Αλλά ψυχολογική βία στο τηλέφωνο έχω ακούσει να της ασκεί…

Κατηγορούμενη : Δεν μου επιτρέπετε να μιλάω στο τηλέφωνο με το παιδί μου.

Πρόεδρος : Σας το μετέφερε το παιδί αυτό;

Μάρτυρας : Και τα άκουσα και το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει με την μητέρα της.

Κατηγορούμενη : Το όπλο ποιος το κρατούσε;

Μάρτυρας : Δεν ξέρω

Κατηγορουμένη : Είστε ψεύτρα. Ντροπή σας να κρατάτε το παιδί μου.

Και στην ακροαματική διαδικασία της Τρίτης, η κ. Τσέλο, συνέχισε να εξετάζει τους μάρτυρες υποβάλλοντάς τους σειρά ερωτήσεων, αμφισβητώντας τα έγγραφα της δικογραφίας ως πλαστά, αλλά και δηλώνοντας τη δυσαρέσκειά της προς την έδρα, επειδή, όπως είπε, δεν την ακούει και μεροληπτεί σε βάρος της.

Μάλιστα, όταν ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων και ο πρόεδρος της ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα απολογηθεί, η 50χρονη επανέλαβε ότι είναι απεργός πείνας, ότι δεν νιώθει καλά και ότι έχει μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και εξ αυτού του λόγου δεν μπορεί να απολογηθεί. Ζήτησε δε εκ νέου να εμφανιστεί στο δικαστήριο το 12χρονο κοριτσάκι που έχει αποκτήσει με τον γιατρό, το οποίο μάλιστα ήταν με τον πατέρα του όταν εκείνος δέχθηκε τις σφαίρες της κατηγορουμένης.

Ακολούθως, στο ακροατήριο κατέθεσε γιατρός που διαμένει στη πολυκατοικία του θύματος, και οποίος είχε ειδοποιηθεί από το κοριτσάκι, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, να κατέβει στη πυλωτή για να βοηθήσει το μπαμπά της. «Το παιδί μου χτύπησε το κουδούνι και μου είπε «ελάτε γιατί πυροβόλησε τον πατέρα μου». Κατέβηκα κάτω, ήταν αιμόφυρτος αλλά είχε τις αισθήσεις του. Βγήκα έξω να δω που ήταν η κατηγορουμένη. Ήταν έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Ζήτησα πετσέτες για να πιέσω τα τραύματα.Το παιδί κρατούσε το περίστροφο και της είπα να το αφήσει κάτω», ανέφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Είχατε ξαναδεί τη γυναίκα αυτή στη πολυκατοικία σας;

Μάρτυρας: Δε γνώριζα το όνομά της, γνώριζα ότι είχε ένα παιδί εκτός γάμου με το θύμα. Είχε χτυπήσει στο παρελθόν το κουδούνι μας, λέγοντας ότι αυτός που μένει στη πολυκατοικία κακοποιεί το παιδί της.

Κατηγορουμένη: Σας έχω ξαναδεί όχι ως γιατρό, αλλά ως άτομο της προσωπικής φύλαξης του κυρίου (εννοεί το θύμα). …Όταν κάποιοι κρατούν το παιδί της μάνας αυτή η μάνα που θα περιφέρεται; Δε θα πηγαίνει εκεί που κρατάνε το παιδί της αιχμάλωτο;

Ακόμη, αστυνομικός που κατέθεσε στο δικαστήριο που είχε σπεύσει στη πολυκατοικία μετά τους πυροβολισμούς, είπε: «Είδαμε το κοριτσάκι που έκλαιγε και φώναζε. Δε το ξεχάσω, φώναζε προς την κατεύθυνση της κατηγορουμένης «εσύ τον σκότωσες», της έλεγε. Ήταν σε άσχημη κατάσταση. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ότι είδα και το όπλο σε μια άκρη πεταμένο. Η κυρία προσήχθη φώναζε, ήταν σε αμόκ.

Κατηγορουμένη: Λέτε για μένα ότι ήμουν σε αμόκ. Εγώ θυμάμαι ότι λιποθύμησα …

Μάρτυρας. Ήσασταν σε κρίση …

Κατηγορουμένη: Είστε ψυχολόγος;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορουμένη: Τότε δεν ξέρετε…..

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Δεκεμβρίου με την απολογία της κατηγορουμένης.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Θα δείτε ανατροπές στην υπόθεση, αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας – Γιατί μιλάει για «ξεφτιλίκι της Δικαιοσύνης»(Video)

Στην εντατική ο Ηλίας Μαμαλάκης

ΑΔΑΕ: Σκληρή κριτική για τις άρσεις απορρήτου λόγω «εθνικής ασφάλειας»



Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη 50χρονης,diki 50chronis