ΣΥΡΙΖΑ για νομοσχέδιο για τις υποκλοπές: Ταφόπλακα στην προσπάθεια να έρθει στο φως η αλήθεια

Για σχέδιο νόμου συγκάλυψης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχέση με το νομοσχέδιο που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση για τις υποκλοπές.

«Το σχέδιο νόμου του κ. Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις αποτελεί νομοθετική ταφόπλακα στην προσπάθεια να έρθει η αλήθεια στο φως. Και επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο την ενοχή του», αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση και τονίζει πως ο πρωθυπουργός επιχειρεί «την επισημοποίηση της ομερτά,

και τη θεσμοθέτηση της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου».

«Φέρνει ένα έκτρωμα»

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν πως «παρά τις επισημάνσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και της ΑΔΑΕ, παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, φέρνει ένα έκτρωμα για να μπορέσει να κρυφτεί για τρία χρόνια».

Όπως λένε από την Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός «δεν επαναφέρει σε ισχύ τη διάταξη που κατάργησε και μάλιστα αναδρομικά για την δυνατότητα ενημέρωσης του παρακολουθούμενου. Αντιθέτως, προβλέπεται ότι σχετικό αίτημα μπορεί να διατυπωθεί τρία χρόνια μετά από τη λήξη της παρακολούθησης».

«Με άλλα λόγια, μέχρι τις εκλογές, δεν θα ξέρουμε ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον παρακολουθούνταν όχι μόνο ο κ. Ανδρουλάκης ή ο κ. Κουκάκης, αλλά και όσα άλλα θύματα παρακολουθήσεων από το Predator ενδεχομένως βρίσκονταν και σε παράλληλη επισύνδεση από την ΕΥΠ», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές

Άρση του απορρήτου για πολιτικά πρόσωπα κ.α υπό όρους και προϋποθέσεις, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, στη βαριά σκιά των αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σκοπός του σχεδίου νόμου, όπως αναφέρεται στο πρώτο κεφάλαιο, είναι η θωράκιση και ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 19 του Συντάγματος, η βελτιστοποίηση της δράσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών από λογισμικά παρακολούθησης, η οργανική και λειτουργική αναβάθμιση του επιπέδου κυβερνοασφάλειας στη χώρα, και η αποτελεσματικότερη προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 22 Νοεμβρίου και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

ieidiseis.gr

The post ΣΥΡΙΖΑ για νομοσχέδιο για τις υποκλοπές: Ταφόπλακα στην προσπάθεια να έρθει στο φως η αλήθεια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Ταφόπλακα,syriza, tafoplaka