Δημοσκόπηση GPO: Στις 5,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Με 5,9% προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα

με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 32,8% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 3,2%, οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη με 3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,5%, ενώ «δεν ξέρω/αναποφάσιστοι» δηλώνει το 8,7% των ερωτηθέντων.

Τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται στα ποσοστά που συγκέντρωνε πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, µε 32,8%, έναντι 31,4% που είχε στις αρχές του Απριλίου και 29,5% που κατέγραφε τον Μάρτιο. Η άνοδος, δηλαδή, είναι 1,4% σε σχέση µε την προηγούµενη δηµοσκόπηση του Απριλίου και 3,3% σε σχέση µε αυτή του Μαρτίου.

Από την άλλη και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ανεβάζει οριακά τα ποσοστά του. Σήμερα βρίσκεται στο 26,9%, από 26,6% στις αρχές Απριλίου και 25,6% τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγράφει απώλειες σε σύγκριση με τις προηγούμενες μετρήσεις – 9,2% τον Μάρτιο και 9,5% τον Απρίλιο – αφού πλέον βρίσκεται στο 9%.

Σταθερά παραμένουν τα ποσοστά για το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης περιορίζουν τη δυναµική της και τη φέρνουν οριακά πάνω από το 3%.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Το Επικρατείας κολλητών, υπουργών και μετακλητών της ΝΔ επιβεβαιώνει την απομόνωση Μητσοτάκη

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: «Κανείς δεν πιστεύει τον Μητσοτάκη» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα