Δημοτικές εκλογές στην Αλβανία: Έκλεισαν οι κάλπες στη Χειμάρρα

Έκλεισαν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, με τον προφυλακιστέο Φρέντι Μπελέρη να παραμένει υποψήφιος μέσα από τη φυλακή.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 8.400 πολίτες σε σύνολο 22.000 εγγεγραμμένων στους καταλόγους.

Τα αποτελέσματα για τους 61 δήμους στην Αλβανία, αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Σημειώθηκε σχετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής που κυμαίνεται γύρω στο 38% και αποτελεί τη χαμηλότερη

προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες των εννέα δημοτικών εκλογών στη χώρα, από το 1992.

Κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Παρέμβαση των ΗΠΑ ζητούν Ελληνοαμερικανοί

Την ίδια ώρα, την παρέμβαση των ΗΠΑ για την απελευθέρωση του υποψήφιου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη ζητούν ελληνοαμερικανικές οργανώσεις με κοινή επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υφυπουργό Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, Γκάμπριελ Εσκομπάρ.

Στην επιστολή τους, τα ηγετικά μέλη της ομογένειας τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η Ουάσιγκτον θα πρέπει να έχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής για οποιαδήποτε δημοκρατική οπισθοδρόμηση στα Δυτικά Βαλκάνια με δεδομένο ότι η Ρωσία συνεχίζει τις προσπάθειες για την αποσταθεροποίηση της περιοχής, ιδιαίτερα μετά την εισβολή στην Ουκρανία».

Σε άλλο σημείο της επιστολής επισημαίνεται πως η σύλληψη του Μπελέρη αποτελεί «πλήγμα στην καρδιά της δημοκρατίας, δηλαδή στην ίδια την εκλογική διαδικασία, θέτει σοβαρές αμφιβολίες για τη δέσμευση της Αλβανίας να εκπληρώσει τα κριτήρια για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας για ελληνοτουρκικά: «Οι πιθανότητες για λύση δεν είναι σπουδαίες»

Τσαπανίδου για Μητσοτάκη: Επιμένει να αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Αλβανία: Φτάνουν με πούλμαν από την Ελλάδα για να ψηφίσουν (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα