Δραγασάκης για ΕΛΣΤΑΤ: Η ΝΔ έφερε την ύφεση πριν τον κορωνοϊό

Πολιτική

 

Για ευθύνες της κυβέρνησης κάνω λόγο ο Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειξαν ύφεση 0,9% στο α' τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ έχει βάλει την οικονομία σε κρίση ήδη από τα τέλη του 2019, πολύ πριν όχι μόνο από το lockdown, αλλά και από την εμφάνιση της πανδημίας:

- Σε όρους Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (τρίμηνο προς τρίμηνο) ήδη από το 3ο τρίμηνο του 2019 έχει ξεκινήσει η υποχώρηση που συνεχίζεται έκτοτε μέχρι και σήμερα - Σε όρους ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας (χρονιά προς χρονιά) το 4ο τρίμηνο του 2019 υστερούσε κατά 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018 Η ΝΔ -που εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την... αναιμική ανάπτυξη του 2%, υποσχόμενη 4% και ενώ παρέλαβε την οικονομία στο +2,8%- σε μόλις 9 μήνες καταγεγραμμένης διακυβέρνησης έχει «επιτύχει» να συρρικνώσει την οικονομία τουλάχιστον στα 2/3 της περιόδου αυτής. Σε αυτήν την κατάσταση, λοιπόν, βρήκε την ελληνική οικονομία η κρίση και το δίμηνο lockdown. Σε κατάσταση σοβαρής εξασθένισης. Και η κυβέρνηση, με την πολιτική που ασκεί, όχι μόνο αδυνατεί να προστατέψει το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά την ίδια στιγμή πριμοδοτεί συγκεκριμένα συμφέροντα, πολλές φορές και με αδιαφανείς διαδικασίες»ΔραγασάκηςοικονομίαύφεσηΝΔHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα