Δύο γραμμές για τον Στέφανο Κασσελάκη στην Κυβέρνηση

Αιφνιδιασμένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από την επιτυχία του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος την πρώτη Κυριακή των εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε να κόβει πρώτος το νήμα. 

Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν δύο απόψεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου Κασσελάκη αν και ακόμα δεν έχουν αναλύσει σε βάθος το πως θα σταθούν απέναντι στο νέο πρόσωπο της αριστεράς. 

Η μία άποψη επιχειρεί να ταυτίσει τον Στέφανο Κασσελάκη με τον «πολακισμό». «Aν έχεις υποψήφιο με όψη Μητσοτάκη και με

ψυχή Πολάκη αυτό δεν λύνει το πρόβλημα», είπε χθες χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε: «Θέλουμε μια σύγχρονη εποικοδομητική σοβαρή αντιπολίτευση και όχι κολοβή», σχολίασε και τόνισε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει πρόσωπα τα οποία «πρέπει να αποδείξουν τι εκφράζουν». Επιπλέον, τόνισε ότι «η πολιτική είναι υπόθεση αξιοπιστίας και πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού περιμένουν να δουν πως θα κλείσουν οι κάλπες την επόμενη Κυριακή προκειμένου να αξιολογήσουν τον αντίπαλο τους, καθώς ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει ότι είναι «ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη».

Το επικοινωνιακό ταλέντο του Στέφανου Κασσελάκη προφανώς έχει προβληματίσει τους παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωρίζουν πολύ καλά την δύναμη που έχει η επικοινωνία στην πολιτική. 

Η άλλη άποψη που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι  πολιτικά «άγουρος» και θα ξεφουσκώσει γρήγορα. Λένε ακόμα ότι τα προβλήματα τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει  το επόμενο διάστημα θα είναι πολλά και δύσκολα, άρα ο νέος πρόεδρος – εφόσον εκλεγεί- θα πέσει και αυτός θύμα της εσωστρέφειας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πάντως χθες ότι δεν υποτιμάει καμία διαδικασία. Συμπλήρωσε, δε, ότι το να είναι κάποιος νέος, δεν αρκεί για να διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, και πως όλοι κρινόμαστε για τις ιδέες, τις θέσεις και τις δράσεις μας. «Η ηλικία από μόνη της δεν είναι διαβατήριο για τίποτα», είπε ερωτηθείς για τον κ. Κασσελάκη και πρόσθεσε: «Mέσα στις κυρίαρχες ιδεολογίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «πολακισμός. Eίναι πολύ επικίνδυνο για τη δημοκρατία να ακούγονται θέσεις, όπως «να ξεδοντιάσουμε» θεσμούς. «Αλίμονο αν κάποιος γουστάρει να ξεδοντιάζει τους θεσμούς. Όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στη δημοκρατία».

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους επικράτησε ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι: 

«Νομίζω ότι επειδή η Αριστερά βρίσκεται σε μια βαθιά περιδίνηση, η οποία έχει κατά την γνώμη μου στρατηγικό χαρακτήρα και βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση, υπάρχει μια πολύ βαθιά απογοήτευση σε έναν κόσμο ο οποίος ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ από το προσωπικό που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα ζητήματα αυτά τα χρόνια. Και θεωρώ ότι το ποσοστό αυτό αποτυπώνεται και στη σχετική επικράτηση του κ. Κασσελάκη».

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Χωρίς πόσιμο νερό για 14η μέρα – Ακόμα συλλέγονται νεκρά ζώα

Αλέξης Χαρίτσης: Στηρίζει Αχτσιόγλου και στον β’ γύρο – «Τώρα είναι η ώρα της τελικής απόφασης»

Κοινοτάρχης Βλοχού: «Δεν θα γίνω σκαλοπάτι για να φτάσει ψηλά ο κ. Αγοραστός» – Τι απαντά στον Αχιλλέα Μπέο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δύο, Στέφανο Κασσελάκη, Κυβέρνηση,dyo, stefano kasselaki, kyvernisi