«Είδα τη Νέσι» – Νέα μαρτυρία και φωτογραφίες για το «Τέρας του Λοχ Νες» (video)

Η Τσίε Κέλι έκανε διακοπές στη λίμνη Λοχ Νες πριν από πέντε χρόνια, φωτογραφίζοντας την φύση, όταν εντόπισε ένα παράξενο όγκο στην επιφάνεια της λίμνης. Τον φωτογράφησε: ήταν σαν ένα γιγάντιο χέλι που κολυμπούσε αργά στην λίμνη. Αλλά δεν το είπε σε κανέναν, τότε, γιατί φοβόταν ότι θα την έπαιρναν για τρελή.

Πέντε χρόνια μετά, ενθαρρυμένη από το τεράστιο ενδιαφέρον της εκδήλωσης που διοργανώθηκε προ ημερών για τον εντοπισμό της Νέσι, όπως ονομάζεται το Τέρας του Λοχ Νες,

η Τσίε Κέλι αποφάσισε να μιλήσει. Η 51χρονη Τσίε Κέλι, μεταφράστρια στο επάγγελμα, έδειξε τις φωτογραφίες της σε έναν έμπειρο «κυνηγό της Νέσι», ο οποίος της είπε πως είναι οι πιο πειστικές εικόνες που έχει δει εδώ και δεκαετίες για την ύπαρξη του παράξενου πλάσματος που πιστεύεται πως ζει στη λίμνη.

«Πίστευα πως κάτι υπάρχει στο Λοχ Νες. Κάτι ασυνήθιστο, αλλά δεν ξέρω τι είναι. Αυτό που είδα έμοιαζε με τεράστιο φίδι. Ήταν ένα πλάσμα που κινείτο. Εκείνη την εποχή δεν ήθελα να μιλήσω δημόσια γιατί φοβόμουν ότι θα με γελοιοποιούσαν όταν έδινα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες», λέει στην Sun η Τσίε Κέλι.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κοντά στο χωριό Ντόρες, στην ανατολική ακτή της λίμνης, τον Αύγουστο του 2018, όταν η γεννημένη στην Ιαπωνία Τσίε, έκανε διακοπές στην περιοχή με τον σύζυγό της, Σκοτ και την κόρη τους.

Η «Νέσι», όπως την περιγράφει η Τσίε Κέλι

«Ο σύζυγός μου κατάγεται από την περιοχή Άινβερνις και η παραλία Ντόρες σημαίνει πολλά για μένα, καθώς εκεί με πήγαινε όταν πρωτογνωριστήκαμε», λέει η Τσίε. «Γευματίσαμε στο Ντόρες Ιν και μετά βγήκαμε για περίπατο. Τραβούσα φωτογραφίες του Σκοτ και της κόρης μας Αλίζα, που τότε ήταν 5 χρόνων, όταν περίπου 200 μέτρα από την ακτή είδα αυτό το πλάσμα να κινείται από τα δεξιά προς τα αριστερά με σταθερή ταχύτητα. Γυρνούσε διαρκώς. Δεν είδα τον λαιμό ή το κεφάλι του. Ύστερα από δύο λεπτά εξαφανίστηκε στη λίμνη και δεν το ξαναείδαμε», θυμάται η Τσίε.

«Στην αρχή αναρωτήθηκα αν ήταν βίδρα, ή ένα ζευγάρι από βίδρες, ή κάποια φώκια, αλλά δεν είδαμε καθόλου το κεφάλι του και δεν ξαναβγήκε στην επιφάνεια. Έκανε μια παράξενη κίνηση στην επιφάνεια. Δεν ακούσαμε κανέναν ήχο. Δεν μπορούσα να διακρίνω το χρώμα του, το νερό ήταν σκοτεινό. Δεν μπορώ ούτε να εκτιμήσω το μήκος του, αλλά τα δύο τμήματα που ήταν ορατά είχαν συνολικό μήκος περίπου δύο μέτρων».

Τι είπε ένας «κυνηγός της Νέσι» για τις φωτογραφίες

Η Τσίε ζει σήμερα περίπου 30 χιλιόμετρα από την λίμνη και όταν το περασμένο Σαββατοκύριακο διαπίστωσε ότι εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να ψάξουν την Νέσι, αποφάσισε να δείξει τις φωτογραφίες στον Στιβ Φέλταμ, που κάνει εδώ και 30 χρόνια έρευνες για τη Νέσι..

«Είναι οι πιο καταπληκτικές φωτογραφίες που έχω δει. Είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελα να έχω φωτογραφήσει εδώ και δεκαετίες», της είπε ο Στιβ Φέλταμ, «είναι απόδειξη για όσους πιστεύουν πως κάτι ανεξήγητο υπάρχει στη λίμνη».

«Είναι καταπληκτικές φωτογραφίες. Τις μελέτησα και εξακολουθώ να μην μπορώ να πω τι είναι. Δεν είναι κάποιο ξύλο που επιπλέει. Είναι ένα πλάσμα που κινείται και είναι απολύτως ανεξήγητο. Είμαστε τυχεροί που η οικογένεια Κέλι αποφάσισε επιτέλους να τις δώσει στη δημοσιότητα. Είναι μοναδικές», λέει ο «κυνηγός της Νέσι» στη Sun.

Το κυνήγι της «Νέσι» και τα συμπεράσματα των ειδικών

Το μυστήριο για το πλάσμα που πιστεύεται πως ζει στην λίμνη διαρκεί εδώ και αιώνες και οι ειδικοί που εξέτασαν δείγματα DNA από τα νερά της λίμνης το 2019 πιστεύουν πως η Νέσι μπορεί να είναι ένα τεράστιο χέλι, που έχει μήκος περίπου 10 μέτρων.

Το κυνήγι της Νέσι που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε τεράστια επιτυχία, με την συμμετοχή επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Μια ομάδα που έκανε έρευνα με την χρήση drone με θερμική κάμερα, πιστεύει ότι εντόπισε ένα μεγάλο πλάσμα στην όχθη. Η ομάδα αυτή, από την εταιρία Dragonfly Films, θα δημοσιοποιήσει το βίντεο στο φινάλε της τηλεοπτικής σειράς Weird Britain.

Ο παραγωγός Τιμ Γουάιταρντ δήλωσε: «Με τον εξοπλισμό που είχαμε μπορούσαμε να δούμε αμέσως αν κάποιο ζώο βγει στην επιφάνεια. Όντως εντοπίσαμε ένα ασυνήθιστο ίχνος – από μια μεγάλη μάζα, κοντά στην ακτή». Τα υπόλοιπα, επί της οθόνης. Προς το παρόν το σήριαλ της «Νέσι» έχει τις φωτογραφίες που τράβηξε η Τσίε Κέλι πριν από πέντε χρόνια.

Διαβάσε επίσης:

Τα καλυτέρα φθινοπωρινά πολιτιστικά φεστιβάλ – Ταξιδιωτικές προτάσεις για τον Σεπτέμβριο (videos)

Αποκτήνωση στο Ισραήλ: Πολίτες αποθεώνουν αστυνομικούς που σκοτώνουν 14χρονο Παλαιστίνιο σε σταθμό τρένου (video)

HΠΑ: 38χρονη μητέρα φέρεται να βίασε δύο 15χρονους διδύμους – Οι αναρτήσεις της στο Τik Tok (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είδα, Νέσι-, Τέρας, Λοχ Νες,eida, nesi-, teras, loch nes