Εκδόθηκε το νέο παραμύθι «Ο Χέρμαν μαθαίνει να αποδέχεται τον εαυτό του»

Κυκλοφόρησε το 3ο και τελευταίο παραμύθι της σειράς παιδικών παραμυθιών που αφορά στις περιπέτειες μιας χελωνίτσας : “Ο Χέρμαν μαθαίνει να αποδέχεται τον εαυτό του”, της συγγραφέως Μαρίας Κουρμπάνη, από τις εκδόσεις οσελότος.
Την εξαιρετική εικόνα γραφής την έχει κάνει η Μαρία Κακαβιά.
Με τη νέα αυτή έκδοση το ταξίδι του Χερμαν φτάνει πλέον στο τέλος του, όμως η μικρή  χελωνιτσα έχει ήδη μάθει την αξία της πίστης στον εαυτό του, την αξία του σεβασμού και τώρα την αξία της αποδοχής .
Είναι όλα  αυτά αρκετά, για να γίνει

τελικά ο ήρωας που τόσο πολύ επιθυμεί ή είναι μόλις η αρχή των δικών του περιπετειών;
Όπως και να έχει το βιβλίο αυτό διδάσκει μια ακόμη σπουδαία αξία της ζωής, που είναι η σημασία της αποδοχής. Πως δηλαδή μπορούμε να αποδεχόμαστε να αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας, για να μας αποδεχτούν και να μας αγαπήσουν στη συνέχεια οι άλλοι!

Στη νέα αυτή περιπέτεια ο Χέρμαν το χελωνάκι ζει σε μια μακρινή χώρα, στον λόφο με τα μανιταρόσπιτα. Ο Χέρμαν έχει ένα όνειρο. Θέλει να γίνει ένας ατρόμητος υπερήρωας και να βοηθάει όλα τα ζώα του δάσους. Όμως δεν μπορεί, γιατί δεν πιστεύει αρκετά στον εαυτό του. Έτσι, χάρη στη βοήθεια της Νεράιδας των Ονείρων θα κάνει ένα μεγάλο ταξίδι. Στο ταξίδι αυτό θα συναντήσει πολλές εκπλήξεις και θα μάθει την αξία της βοήθειας, της φιλίας, της συνεργασίας και πώς να ξεπερνάει τους φόβους του.

Θυμίζουμε οτι η χελώνα έχει ζήσει δυο ακόμη περιπέτειες…
«Ο Χέρμαν μαθαίνει να πιστεύει στον εαυτό του», & «Ο Χέρμαν μαθαίνει να σέβεται»

Παρότι όμως οι περιπέτειες του Χέρμαν έφτασαν στο τέλος τους η συγγραφέας Μαρία Κουρμπάνη έχει ήδη ξεκινήσει να συγγράφει το τέταρτό βιβλίο της που έχει διαφορετική θεματολογία σε σχέση με όσα έχει γράψει έως τώρα.

Η συγγραφέας Μαρία Κουρμπάνη είναι αρχαιολόγος ενώ έχει σπουδάσει Σχολική Ψυχολογία, Ειδική Αγωγή και Δημιουργική Γραφή .

Εργάζεται εθελοντικά σε μουσεία της Αθήνας στα εκπαιδευτικά προγράμματα ενω έως σήμερα ασχολείται με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα