Εμείς με την μείωση των ανισοτήτων, αυτοί με τις εμμονές και τις οικειοποιήσεις τους

Είναι πραγματικά κρίμα την ώρα που η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη να ακούσει τεκμηριωμένες θέσεις, επιχειρήματα, απόψεις και κυρίως λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ενόψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, κάποιοι να επιδιώκουν αυτοκαταστροφικές ταυτοτικές αναζητήσεις με μόνο στόχο τη δημοσιότητα και την πόλωση.

Επιλογή η οποία είναι αντιφατική με βάση τις επιδιώξεις που υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχουν σε μία προεκλογική περίοδο της οποίας ένα βασικό διακύβευμα είναι η πιθανότητα και οι προοπτικές

κυβερνητικών συνεργασιών.

Συνεργασία σημαίνει προγραμματική σύγκλιση, σημαίνει διαμόρφωση των βασικών προτεραιοτήτων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας και της κοινωνίας, σημάνει συναντίληψη για τη διεθνή θέση της χώρας, σημαίνει όμως και σεβασμός του αντιπάλου.

Σημαίνει, όμως, και σοβαρότητα στο δημόσιο διάλογο.

Τις τελευταίες μέρες τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να συγκλίνουν στην ανάγκη συγκρότησης Κυβέρνησης την 21η Μαΐου, κάτι που εμείς στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουμε εδώ και πολύ καιρό.

Και ως προς αυτό αναδεικνύουν την σημασία του τρίτου κόμματος.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αποκαλεί «εμμονικό» απέναντι του τον Νίκο Ανδρουλάκη επειδή προτείνει την επιλογή άλλου προσώπου ως Πρωθυπουργού. Μιλάμε για τον άνθρωπο ο οποίος από τις πρώτες αλλαγές, που έφερε όταν ανέλαβε την Πρωθυπουργία ήταν η υπαγωγή της Ε.Υ.Π. στο γραφείο του και, τελικά, οι υπηρεσίες της αποδεδειγμένα παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας και το κόμμα χωρίς καμία νομιμοποίηση οικειοποιούνται συνθήματα, συμβολισμούς και παραπομπές της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ.

Μιλάμε για τον άνθρωπο, ο οποίος ηγείται του κόμματος το οποίο συνεργάστηκε με την Δεξιά για να βάλουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στη φυλακή και που ο ίδιος συνεργάστηκε εναγκαλιζόμενος τον ακροδεξιό κ. Καμμένο, ο οποίος έκανε πολιτική καριέρα υποστηρίζοντας ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, το ΠΑΣΟΚ με ιστορική, πολιτική, ιδεολογική συνέπεια παρουσιάζει τη “Συμμαχία για τη ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ”, το πρόγραμμα του. Τους 12 βασικούς άξονες, τις 12 κόκκινες γραμμές των θέσεων του για την πορεία της χώρας.

Αλλαγές στο κράτος, ανθρώπινα δικαιώματα, εργασία με αξιοπρέπεια, αναγέννηση του Ε.Σ.Υ., επενδύσεις στην παιδεία, αξιοπρεπείς συντάξεις, προστασία δανειοληπτών, νεολαία στην πρώτη γραμμή, δίκαιο φορολογικό σύστημα, ανάπτυξη made in Greece, περιβάλλον και αγροτική παραγωγή.

Γιατί όταν θέλεις να κάνεις την αλλαγή πρέπει να είσαι τεκμηριωμένος. Για αυτό και το πρόγραμμα δεν είναι έκθεση ιδεών, αλλά το βήμα για να ελπίζουν και να μπουν στο προσκήνιο όσοι αισθάνονται εκτός των τειχών και δεν πρέπει να μείνουν πίσω.

Με αυτούς ήμασταν διαχρονικά, με αυτούς είμαστε, σε αυτούς προσβλέπουμε να πορευτούμε για ένα πιο δίκαιο μέλλον.

*Ο Γιάννης Σμέρος είναι υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ανατολικής Αττικής, Χημικός Μηχανικός (ΕΜΠ, MSc)

Keywords
Τυχαία Θέματα