Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία: «Πρόβα Αποκάλυψης» με ασκήσεις για μαζικό πυρηνικό χτύπημα

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησαν οι ρωσικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής υπό την ηγεσία του προέδρου της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς την ικανότητά της να πραγματοποιήσει  μαζικό πυρηνικό χτύπημα από ξηρά, θάλασσα και αέρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο την Τετάρτη. «Πρακτικέςεκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ρωσική τηλεόραση έδειξε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι

Σόιγκου και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ να μιλούν στον Πούτιν για την άσκηση.

#BREAKING Russian Defence Minister Shoigu:

We are to start training on nuclear strike.

— Clash Report (@clashreport) October 25, 2023

«Ας πιάσουμε δουλειά. Παρακαλώ, δώστε τον λόγο στον Σεργκέι Σόιγκου», είπε ο Πούτιν. Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, έλεγξαν τα καθήκοντα για την εκτέλεση ενός μαζικού πυρηνικού χτυπήματος ως απάντηση σε εχθρική πυρηνική επίθεση.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν πρακτικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ:

Ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύτηκε από ένα χώρο δοκιμών στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, ότι ένα πυρηνικό υποβρύχιο εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο από τη Θάλασσα Μπάρεντς και ότι τα βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-95MS πραγματοποίησαν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων Κρουζ.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης έλεγξαν το επίπεδο εκπαίδευσης των στρατιωτικών σωμάτων διοίκησης και ελέγχου, τις ηγετικές ικανότητες, καθώς και το επιχειρησιακό προσωπικό στην οργάνωση της διοίκησης και του ελέγχου των υφιστάμενων στρατευμάτων. Το Κρεμλίνο τόνισε ότι όλες οι προγραμματισμένες εργασίες ολοκληρώθηκαν πλήρως.

Kremlin:

Russia has successfully tested its ability to deliver a massive retaliatory nuclear strike by land, sea and air.

Yars intercontinental ballistic missile had been fired from a test site in Russia's far east.

A nuclear-powered submarine had launched a ballistic missile… pic.twitter.com/17d9wgqUNQ

— Clash Report (@clashreport) October 25, 2023

Η άσκηση έρχεται μεσούσης της αντιπαράθεσης Δύσης – Ρωσίας για την Ουκρανία και  αφότου η Μόσχα αποχώρησε από τη συνθήκη απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών.

Νέα ρωσικά συστήματα κατέρριψαν 24 ουκρανικά αεροσκάφη

Στη ζώνη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στο Ντονέτσκ βρέθηκε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, προκειμένου να επιθεωρήσει ένα διοικητήριο και να συνομιλήσει με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Σοϊγκού έφθασε με ελικόπτερο στο διοικητήριο “Βοστόκ”, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το στρατό. Στον υπουργό υποβλήθηκε έκθεση για την τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο, καθώς και για την εκπαίδευση των ρωσικών ειδικών μονάδων που είναι αρμόδιες για τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Shoigu supposedly visited the front lines.
Solovyov published a video about Shoigu’s trip so it must be true. #RussianArmy #RussiaUkraineWar #RussianPropaganda #Russia pic.twitter.com/nwknIIhvxB

— Natalka (@NatalkaKyiv) October 25, 2023

Ο υπουργός είχε επίσης συνομιλίες με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους σχετικά με τις προετοιμασίες για το χειμώνα σε ό,τι αφορά τις στολές και τον εξοπλισμό θέρμανσης για τους στρατιώτες, προσθέτουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, χωρίς να διευκρινίσουν πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη.

Russian forces have received systems that have shot down 24 Ukrainian warplanes over the past few days, Defense Minister Sergey Shoigu said at a meeting with the service members of the battlegroup East decorated with state awards:https://t.co/SwKjgZuCu1 pic.twitter.com/5RqcxAltaq

— TASS (@tassagency_en) October 25, 2023

Όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Σοϊγκού υποστήριξε ακόμη πως οι Ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν κάποια «νέα συστήματα», χάρη στα οποία «κατέρριψαν 24 ουκρανικά αεροσκάφη τις τελευταίες μέρες».

Shoigu:

24 aircraft shot down in 5 days.
Also:
37 Avdiivkas captured;
4,788 HIMARS destroyed;…

The news that do get into Putin's folders. pic.twitter.com/qdedqWwHMG

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) October 25, 2023Η Μόσχα θα μιλήσει για τα πυρηνικά με τους Αμερικανούς όταν θα είναι λιγότερο «εχθρικοί»

Η Ρωσία γνωστοποίησε νωρίτερα πως δεν πρόκειται να συνομιλήσει με τους Αμερικανούς για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες πάψουν να είναι εχθρικές έναντι της Μόσχας.

Η συμφωνία New Start, η τελευταία διμερής αμερικανορωσική συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, εκπνέει το 2026 και το μέλλον της αμφισβητείται.

«Πιστεύουμε πως, χωρίς αλλαγή στη βαθιά και θεμελιωδώς εχθρική στάση των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Ρωσίας, είναι απλούστατα αδύνατο να επαναλάβουμε το διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα, μεταξύ άλλων και για τη New Start», δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσινγκτον πρότεινε την επανάληψη του διαλόγου γι’ αυτά τα ζητήματα, θέλοντας να «αποσυνδέσει» αυτές τις συζητήσεις «από όλα όσα συμβαίνουν», εννοώντας προφανώς τις πολυάριθμες συγκρούσεις που φέρνουν αντιμέτωπες τις δύο χώρες, ιδιαίτερα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Θα απαντήσουμε στους Αμερικανούς σε εύθετο χρόνο. Με ποια μορφή; Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να το πούμε», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ο Ριαμπκόφ έκανε αυτές τις δηλώσεις ενώ η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενέκρινε σήμερα την ανάκληση της επικύρωσης της Συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών – μια νέα οπισθοδρόμηση στο ζήτημα της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Τα μέλη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ενέκριναν ομόφωνα το νομοσχέδιο για την ανάκληση της επικύρωσης της εν λόγω συνθήκης με 156 ψήφους, ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή του από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, είχε ήδη εγκρίνει το νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα.

Εξάλλου το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως δεν ανησυχεί από το γεγονός ότι η Κίνα αυξάνει τις δυνατότητες του πυρηνικού οπλοστασίου της και υπογράμμισε την «προωθημένη στρατηγική σύμπραξη» με το Πεκίνο, καθώς και το κυριαρχικό δικαίωμα της Κίνας να διασφαλίσει την ασφάλειά της.

Διαβάστε επίσης:

Ζωή στα χαλάσματα της Γάζας: Γιατροί ξεγεννούν σοβαρά τραυματισμένη Παλαιστίνια – Βίντεο ντοκουμέντο

«Αδειάζουν» οι NYT το Ισραήλ για τα περί ρουκέτας της Χαμάς στο νοσοκομείο της Γάζας (videos)

Ισραηλινός στρατός: Βίντεο από την απόπειρα μαχητών της Χαμάς να μπουν στο Ισραήλ δια θαλάσσης – Στόχος τους επίθεση σε κιμπούτς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίδειξη, Ρωσία, Πρόβα Αποκάλυψης,epideixi, rosia, prova apokalypsis