Επικοινωνία Μητσοτάκη-Σίσι: Ανησυχία για τη Γάζα και την ένταση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός

Την έντονη ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στη Γάζα αλλά και για την ένταση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο τη Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi, με τον οποίο είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας

Αιγύπτου, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την ασφαλή και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για την εποικοδομητική στάση που τηρεί η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, ενώ συζήτησαν ακόμη για τις σχέσεις Αιγύπτου – ΕΕ, την ενίσχυση των οποίων υποστηρίζει η Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Αίγυπτος είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ξαφνικός «πανικός» στην κυβέρνηση: Φήμες για ανασχηματισμό εντός της εβδομάδας – Κανένα σήμα από Μαξίμου

Συρίγος στο topontiki.gr: Η θέση μου είναι βαθιά πολιτική – Δε συμφωνώ με την δήλωση Μαρινάκη, η δήλωση Κασσελάκη είναι δώρο στον Ερντογάν

ΣΥΡΙΖΑ: «Γεμάτη ψέματα, παγίδες και κινδύνους η δήθεν μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικοινωνία Μητσοτάκη-Σίσι, Ανησυχία, Γάζα, Λιβάνου-Ισραήλ,epikoinonia mitsotaki-sisi, anisychia, gaza, livanou-israil