Έρχεται το evros pass: Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Πώς θα γίνονται οι αιτήσεις για τα voucher

Τη δημιουργία του evros pass, δηλαδή ενός προγράμματος voucher όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της πυρόπληκτης Εύβοιας, ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός να τονωθεί η τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι έως το τέλος του έτους θα δημοσιοποιηθεί και ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανασυγκρότησης.

«Θα

φροντίσουμε επίσης όπως το κάναμε στην Εύβοια να γίνουν άμεσα τα αντιδιαβρωτικά έργα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Επικοινώνησα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμφωνήσαμε ότι η “μεγαλύτερη φωτιά της Ευρώπης, δικαιούται και μεγαλύτερη αλληλεγγύη”, τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Θα αποζημιώσουμε τους πληγέντες και θα δημιουργήσουμε πλαίσιο προστασίας με αναστολές φόρων, ενώ για τον Έβρο, θα δημιουργήσουμε evros pass για να στρέψουμε την τουριστική κίνηση για την περιοχή αυτή, θα παρουσιάσουμε αναπτυξιακό σχέδιο για τον Έβρο αλλά θα ζητήσουμε από Ευρωπαίους ειδικούς να μελετήσουν την φωτιά στη Δαδιά, για τα αίτια αλλά και προτάσεις για την αναγέννηση του δάσους αυτού. Υπάρχει μια ακτίδα αισιοδοξίας γιατί όπως έχω ενημερωθεί από ειδικούς είχε καεί στα τέλη του 1950 και αναγεννήθηκε μετά από δεκαετίες», πρόσθεσε.

Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις

Αν λοιπόν ισχύει ότι και στην περίπτωση της Εύβοιας το evros pass, για το οποίο αναμένεται εξειδίκευση, θα είναι ένα επίδομα διακοπών που θα κυμαίνεται από 100 ευρώ έως 150 ευρώ και θα δίνεται σε δικαιούχους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια έπειτα από κλήρωση.

Η αίτηση για το evros pass, θα γίνεται στο gov.gr με τους κωδικούς taxisnet. Το voucher θα ισχύει για διακοπές όλο τον χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Αεροδιακομιδή για 20χρονο τουρίστα που τραυματίστηκε με «γουρούνα»

Νέες ταυτότητες: Η ομάδα στο Facebook των 30 χιλιάδων ακόλουθων που διοργανώνει τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Τήνος: «Το παιδάκι μου δεν τα κατάφερε» – Δραματικές στιγμές για τους γονείς του 3χρονου (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται, – Πώς,erchetai, – pos