Ερντογάν: «Αν θέλετε ειρήνη και ηρεμία, πρέπει να είστε έτοιμοι για πόλεμο»

Με εκρηκτικό λόγο εμφανίστηκε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική συγκέντρωση στο Σαγγάριο.

Αναφερόμενος στον Σαγγάριο ποταμό, ο Ερντογάν υπενθύμισε τι είχε συμβεί ιστορικά στην περιοχή, την οποία χαρακτήρισε καρδιά της Τουρκίας, χωρίς να κατονομάσει του Έλληνες: «Ο Σαγγάριος, με τους ήρωες, που πληρώνουν το τίμημα με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους για αυτή εδώ την πατρίδα σε αυτή την περιοχή, είναι η εγγύηση ότι κοιτάμε το μέλλον μας με σιγουριά. Όπως και στον Εθνικό Αγώνα (σ.σ. πριν από 100 χρόνια κατά των Ελλήνων), αυτή η πόλη, που δεν επέτρεψε

στους προδότες της 15ης Ιουλίου να πετύχουν το στόχο τους, είναι το ανερχόμενο αστέρι του Αιώνα της Τουρκίας».

Και συνέχισε: «Τα τελευταία 40 χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στην αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία επιτίθεται στην ενότητα, την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη μας. Όπου υπάρχει τρομοκράτης, τον βρίσκουμε και του τσακίζουμε το κεφάλι, και θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης, ανεξάρτητα από το ποιος κρύβεται από πίσω τους».

Με τον ίδιο εμπρηστικό λόγο, ο τούρκος πρόεδρος επεσήμανε πως για να έχει ειρήνη η Τουρκία πρέπει να έχει ισχυρό στρατό και αμυντική βιομηχανία σε θάλασσα, στεριά και αέρα. «Αν θέλετε ειρήνη και ηρεμία, πρέπει να είστε έτοιμοι για πόλεμο», συμπλήρωσε.

Τόνισε ακόμα πως ενώ για άλλες χώρες η ισχυρή άμυνα είναι επιλογή, για την Τουρκία αποτελεί υποχρέωση διαφορετικά υποστήριξε πως ούτε το Διεθνές Δίκαιο μπορεί να προστατεύσει την χώρα του από τους εχθρούς της, ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει τα Ηνωμένα Έθνη για ανικανότητα.

«Το μόνο που θα μας προστατεύσει από τους εχθρούς μας είναι ο δικός μας καρπός. Η δική μας δύναμη. Τα δικά μας μέσα και δυνατότητες. Διαφορετικά δεν θα μας αφήσουν ούτε να αναπνεύσουμε σε αυτή τη γεωγραφία. Αυτό το βλέπουμε με οδυνηρά παραδείγματα στο άμεσο περιβάλλον μας», υπογράμμισε.

Στο σημείο αυτό, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την περίπτωση της Γάζας, την οποία δεν προστάτευσαν ούτε οι Δυτικές Δυνάμεις ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε θέμα επιβίωσης την απόκτηση όπλων και εξοπλισμού: «Δεν μας έδωσαν πυρομαχικά. Μας εμπόδισαν ακόμη και να αγοράσουμε όπλα, των οποίων είμαστε σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς στον κόσμο. Και μετά τι συνέβη; Αρχίσαμε να φτιάχνουμε μόνοι μας τα όπλα και τώρα θέλουν όπλα από εμάς. Επομένως, είναι θέμα επιβίωσης για εμάς να έχουμε μαχητικά αεροσκάφη KΑΑΝ, το πλοίο Αναντολού, τα drones Ακιντζί, Κόκκινο Μήλο, Anka, τα τανκ Altay, οβιδοβόλα και διάφορα πυραυλικά συστήματα. Αν δεν είχαμε υλοποιήσει όλα αυτά τα έργα της Αμυντικής Βιομηχανίας, δεν θέλω καν να σκεφτώ σε τι κατάσταση θα βρισκόμασταν σήμερα. Ο Αλλάχ να φυλάει!»

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Βαλένθια: Στους 10 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Γαλλία: «Ντου» αγροτών στην Αγροτική Έκθεση Παρισιού την ώρα της επίσκεψης Μακρόν (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα