ΕΡΤ: Έχει σήμα καμπάνα στο εξής χάρη σε νέους πομπούς

Καλύτερο από κάθε άποψη, σε ισχύ και ποιότητα,  είναι στο εξής το σήμα της ΕΡΤ και αυτό οφείλεται στην αναβάθμιση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού δικτύου της κρατική ραδιοτηλεόρασης με την εγκατάσταση σύγχρονων πομπών.

Από την προηγούμενη εβδομάδα η μεταβολή αυτή, σε ισχύ και ποιότητα εικόνας και ήχου, καταγράφεται

στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΡΤ προγραμματίζει, σύμφωνα με επίσημη ενημερώση, την αντικατάσταση όλων των παλαιών πομπών και τη διεύρυνση του δικτύου Ραδιοφωνίας, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της ισχύος του σήματος εκπομπής της και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματά της.

Με την αναβάθμιση θα επιτευχθεί αύξηση έως 70% στην ισχύ των πομπών που θα συνοδευθεί, παράλληλα, από σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας έως και 33% σε σχέση με την αρχική. Αυτό ήδη συμβαίνει στο Λεκανοπέδιο και στην Θεσσαλονίκη.

Στην περιοχή της Αττικής, τα τηλεοπτικά προγράμματα της πρώτης πολυπλεξίας της ΕΡΤ (Βουλή, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ1 HD, ΕΡΤ NEWS HD) μεταδίδονται πλέον από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, με τη χρήση νέων πομπών.

Επιπλέον, νέοι τηλεοπτικοί πομποί έχουν εγκατασταθεί και σε άλλες περιοχές, βελτιώνοντας την εκπομπή του ραδιοτηλεοπτικού σήματος στη Δυτική Ελλάδα και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ εκπέμπονται από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη με νέους πομπούς. Επιπροσθέτως, νέοι ραδιοφωνικοί πομποί έχουν εγκατασταθεί σε νησιά (Κω, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κρήτη– αρχικά στα Χανιά- Ρόδο) αλλά και στην ηπειρωτική χώρα για παράδειγμα σε  Έβρο,  Σέρρες,   Θεσσαλία (Λάρισα και Βόλο)  και Φωκίδα.

Διαβάστε επίσης:

Mega: Πρώτο σε τηλεθέαση χάρη στο μεταπογευματινό πρόγραμμα

Mega: «#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ», ντοκιμαντέρ μνήμης για την τραγωδία στα Τέμπη

FOX, Disney και Warner/Discovery τα κάνουν «πλακάκια» για τα αθλητικά και συστήνουν ειδική πλατφόρμα

Keywords
Τυχαία Θέματα