ΕΡΤ3: Kινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση

Με σκοπό τη διασφάλιση του ρόλου και του χαρακτήρα της ΕΡΤ3 οι εργαζόμενοι στο κανάλι, παραμονές της νέας τηλεοπτικής περιόδου, βρίσκονται σε κατάσταση κινητοποιήσεων.

Στην ΕΡΤ3 παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της ΕΡΤικης διοίκησης ότι όχι μόνον δεν απαξιώνεται και υποβαθμίζεται περεταίρω το κανάλι και ο χαρακτήρας, τουναντίον τονίζεται και ενδυναμώνεται το ενημερωτικό προφίλ του, οι εργαζόμενοι προχωρούν αύριο (29/8) σε τρίωρη στάση εργασίας

από τις 12.00 έως τις 15.00 την οποία προκήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ με σκοπό συνέλευση των δημοσιογράφων.

Τα τελευταία χρόνια, ο σταθμός, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, υπόκειται σε συνεχή περιορισμό του ενημερωτικού χαρακτήρα του.

Από σήμερα ενημέρωση μέσω δελτίων ειδήσεων δεν θα υπάρχει στην ΕΡΤ3, όπως θα συμβαίνει με την ΕΡΤ1, η οποία θα έχει δύο κοινά δελτία με το ΕΡΤNews, θα έχει όμως στο πρόγραμμα της σε καθημερινή βάση η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Μέρα με χρώμα», επτά ημέρες την εβδομάδα η εκπομπή «Περίμετρος» και ότι θα υπάρχουν δύο δελτία ειδήσεων με ειδησεογραφία από την περιφέρεια και τα Βαλκάνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ η οποία κάνει λόγο για παραπλανητική συζήτηση περι δήθεν κατάργησης της ΕΡΤ3 και υποβιβασμού της.

Με αφορμή όμως την μετατόπιση της ενημέρωσης στο ΕΡΤNews η ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί πως διαψεύδονται «οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ, ότι ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού δε θα πληγεί, αφετέρου ακυρώνει βίαια τον ιδιαίτερο ρόλο που διατηρούσε από την ίδρυσή της η ΕΡΤ3, δηλαδή να υπηρετεί το δικαίωμα και τη φωνή της περιφέρειας στην ενημέρωση».

Τονίζει μάλιστα η ΕΣΗΕΜ-Θ στην ανακοίνωση της ότι «η ενημερωτική φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να είναι ελλειμματική και γεωγραφικά περιορισμένη. Και το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται με μία τέτοια επιχείρηση παροπλισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΡΤ3 σε εργασιακή συνέλευση, την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, στις 12.00, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης, και προκηρύσσει στάση εργασίας στην ΕΡΤ3, την ίδια ημέρα από τις 12.00 έως τις 15.00».
Θεωρεί δε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης πως «οι φορείς, οι οργανισμοί, οι πολιτικοί, που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία και τη Θράκη πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την εξέλιξη ως προσωπική τους απώλεια και να αντιδράσουν. Το ίδιο και οι πολίτες της περιφέρειας». 

Διαβάστε επίσης

Μπομπ Μπάρκερ: Πέθανε ο αμερικανός τηλεπαρουσιαστής – Είχε κερδίσει 19 βραβεία Έμμυ

Πέθανε ο Παύλος Δημητριάδης

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Kαθ’ οδόν για τη… «Φάρμα» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα