ΠΑΣΟΚ: Η «ακτινογραφία» των υποψηφίων που θα παλέψουν για τη 2η θέση στις περιφερειακές εκλογές

Με την ανακοίνωση της Μαρίας Δρυ για την περιφέρεια Ιόνιων Νήσων ολοκληρώθηκε το παζλ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη για τις περιφερειακές εκλογές

Στην Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μία ευκαιρία με την οποία μπορεί να καλλιεργηθεί το έδαφος ώστε να

αναδειχθεί ο αξιόπιστος τρόπος που έχουν αποφασίσει να πολιτεύονται.

Παράλληλα, δεν κρύβουν την επιθυμία τους να πετύχουν «νίκες» σε αυτές τις εκλογές, οι οποίες όπως εξηγούν δεν θα έχουν μόνο πολιτικό χαρακτήρα αλλά και κοινωνικό. Είναι πέρα από ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να βρεθεί στη 2η θέση σε αυτές τις εκλογές. Πώς θα το πετύχει αυτό; Έχοντας καλά ποσοστά σε όλες τις περιφέρειες που έδωσε χρίσματα. 

Όλοι οι υποψήφιοι στις περιφέρειες 

Περιφέρεια Αττικής: Ποιος να το έλεγε ότι δύο πρώην σύμμαχοι οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη στην Περιφέρεια Αττικής – σε δύσκολους καιρούς – θα βρίσκονταν σήμερα αντίπαλοι. Ο λόγος για τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρό, ο οποίος θα έχει απέναντί του τον Νίκο Χαρδαλιά από τη Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι – όπως αποτυπώθηκε και στις εθνικές εκλογές – το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καθόλου καλή απόδοση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Αυτό από μόνο του – όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη στο «Π» – «είναι ένας καλός λόγος για να δοθεί ένας αγώνας διαρκείας αλλά και νέας επαφής με τους πολίτες». Την ίδια ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πολιτευτές βρίσκονται υποψήφιοι και με τα δύο πόδια και στην παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά και σε αυτήν του Γιώργου Ιωακειμίδη. 

Περιφέρεια Κρήτης: Σε ό,τι έχει να κάνει με την Κρήτη, στη Χαριλάου Τρικούπη στηρίζουν τον «δικό τους» Σταύρο Αρναουτάκη. Κορυφαία στελέχη θεωρούν ότι η νίκη του θα έρθει από την πρώτη Κυριακή, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο κ. Αρναουτάκης έχει και την υποστήριξη της Ν.Δ. σημειώνουν: «Τον στηρίζει για να μην «χαθεί» η δυνατότητα να γίνει «όλη η Ελλάδα μπλε».

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Με το απόλυτο φαβορί για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και με τον ΣΥΡΙΖΑ να «κατεβάζει» τον Γιάννη Μυλόπουλο, στο ΠΑΣΟΚ θέλουν με την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου όσο το δυνατόν καλύτερη επίδοση, κυρίως γιατί, όπως λέει και το κεντρικό σύνθημα του υποψηφίου της, «η Κεντρική Μακεδονία μόνο με πράξεις αλλάζει». Στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα αισιοδοξούν, ενώ ξεκαθαρίζουν πως για να
αποκτήσει νέα δυναμική το ΠΑΣΟΚ – και με το γεγονός ότι δεν πήγε καλά στη Θεσσαλονίκη – πρέπει να επανασυνθεθεί με την κοινωνία.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Τη χημικό Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία υπήρξε υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο παρελθόν, στηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη. Η κ. Ζεμπελιάδου υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ (ήρθε δεύτερος σε σειρά στήριξης), ωστόσο η ίδια με δηλώσεις της θέλει να δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αέρα «ανεξάρτητης υποψηφιότητας». Απέναντί της θα είναι ο Γιώργος Κασαπίδης της Νέας Δημοκρατίας.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Tην υποψηφιότητα του Δαμιανού Καγγελίδη, ο οποίος στις διπλές εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Δράμας, στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Ο Δαμιανός Καγγελίδης είναι χειρουργός οδοντίατρος και ζει και εργάζεται στη Δράμα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Στέφανο Ζουμπά, ο οποίος θα κατέβει πρώτη φορά. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» έχει ξεκινήσει τις περιοδείες του, οι οποίες όπως λένε τοπικά στελέχη είναι δυναμικές.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ο δικηγόρος από τη Ρόδο Νικηφόρος Παπανικόλας έλαβε το χρίσμα από τη Χαριλάου Τρικούπη για μία δύσκολη περιφέρεια όπως είναι αυτή του Νοτίου Αιγαίου. Ο γνωστός στη περιοχή δικηγόρος έχει ξεκινήσει δυναμικά την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Η Βάσω Χοχλάκα, υποψήφια στον νομό Λέσβου στις τελευταίες εκλογές, θα σηκώσει το μεγάλο βάρος σε μία άκρως ανταγωνιστική περιφέρεια, καθώς εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τον Αλκιβιάδη Στεφανή της Ν.Δ. αλλά και τον νυν περιφερειάρχη (κατεβαίνει ως ανεξάρτητος) Κώστα Μουτζούρη. Την κ. Χοχλάκα θα στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ (επίσης και εδώ ήρθε δεύτερος).

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε αυτή την περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Σπύρο Σκιαδαρέση. Αυτοδιοικητικός με αναφορές στην τοπική κοινωνία, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την εκκλησία, την οποία έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τον γιατρό Δημήτρη Κουτσούδη στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του Κινήματος κάνουν λόγο για έναν ικανό υποψήφιο ο οποίος έχει σημαντική αναφορά στην τοπική κοινωνία.

Στερεά Ελλάδα: Ο πρώην Υφυπουργός και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Λουκάς Αποστολίδης θα είναι το πρόσωπο που θα δώσει την μάχη στην Στερεά Ελλάδα. Ο κ. Αποστολίδης έχει αρχίσει να στελεχώνει την παράταξη του ενώ πρόσφατα με δημόσιες τοποθετήσεις του παρενέβη για τις φωτιές στην Βοιωτίας.

Ιόνια Νησιά: Χθες Κυριακή το απόγευμα έγινε γνωστή η απόφαση της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές να στηρίξει την υποψηφιότητα της Κερκυραίας Μαρίας Δρυ. Είναι αρχιτέκτων και κόρη του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιώργου Δρυ.

Με τα χρίσματα που δίνει το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να κάνει ξεκάθαρο το στίγμα αυτονομίας που θέλει να καθιερώσει, έτσι ώστε να μη βρεθεί ξανά στη θέση που είχε βρεθεί στο παρελθόν, να ετεροπροσδιορίζεται, δηλαδή, από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του το απόγευμα – Αμηχανία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Αθήνα την Τρίτη η Μελόνι – Συνάντηση με Μητσοτάκη για μεταναστευτικό

Πώς ανακατεύει την εσωκομματική τράπουλα και προκαλεί αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Κασσελάκη

`

Keywords
Αναζητήσεις
ο γιατρόs πού πολιτεύεται μέ τόν σπύρο σκιαδαρέση
Τυχαία Θέματα