ΕΣΡ: Ξεκινά ο έλεγχος πολυφωνίας σε όλα στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης ενόψει των ευρωεκλογών

Αρχίζει ο έλεγχος για την πολιτική πολυφωνία στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης, ελεύθερα και συνδρομητικά σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΡ ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Το ΕΣΡ απευθύνει έκκληση σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να υποβάλλουν εγκαίρως σε εβδομαδιαία βάση στοιχεία, στο πλαίσιο των διατάξεων

της νομοθεσίας  και τη σχετική ΚΥΑ για την πολιτική πολυφωνία, σχετικά με ισότιμη προβολή πολιτικών αρχηγών, υποψηφίων, κομμάτων κλπ.

Η υποβολή των δεδομένων σε ψηφιακή μορφή (αρχείο excel) θα πρέπει να υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΣΡ [email protected].

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναλογούν στην Ελλάδα, το Ε.Σ.Ρ. καλεί την ΕΡΤ Α.Ε. και τους ιδιωτικούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς επίγειας μετάδοσης ελεύθερης λήψης, καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου να υποβάλουν εβδομαδιαία στο ΕΣΡ στοιχεία για την προβολή Αρχηγών ή Προέδρων, εκπροσώπων και υποψηφίων των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, οι συνδυασμοί των οποίων ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο για την συμμετοχή τους στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ E/1985/30.04.2024 (Β’ 2594 01.05.2024).

Η υποβολή των στοιχείων θα γίνεται με τη χρήση της κάτωθι φόρμας (σε μορφή αρχείου excel) η οποία θα συμπληρώνεται και θα αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected].

Για να δείτε την φόρμα (σε μορφή excel), κάνετε κλικ εδώ.

Η φόρμα αυτή θα πρέπει να αποστέλλεται την Τρίτη κάθε εβδομάδας. Τα υποβαλλόμενα στοιχεία θα αφορούν την προηγούμενη της αποστολής εβδομάδα (Δευτέρα έως και Κυριακή).

Ειδικά η πρώτη υποβολή στοιχείων στο ΕΣΡ θα γίνει την 8η.5.2024 και θα καλύπτει το χρονικό διάστημα από 25.4.2024 έως και 5.5.2024. Στη συνέχεια, η υποβολή στοιχείων θα αφορά κάθε επόμενη ημερολογιακή εβδομάδα (από 6.5.2024 έως και 12.5.2024 κ.ο.κ).

Η ονομασία του αρχείου θα πρέπει να αναφέρει το όνομα του παρόχου και την περίοδο στην οποία αφορούν τα στοιχεία (π.χ. ΠΑΡΟΧΟΣ, 29.4.2024 έως και 5.5.2024).

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024: Ανατροπή στην κορυφή των προγνωστικών – Έπαιξαν ρόλο οι τεχνικές πρόβες

Τηλεθέαση: Πρωτομηνιά με πρωτιά για τον Alpha

ΕΡΤ: Το ιντερνετικό ραδιόφωνο 2ο παραδοσιακά συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΣΡ, Ξεκινά, Μέσα Ενημέρωσης,esr, xekina, mesa enimerosis