Ευρωεκλογές: Με το… Σταυρό στη μάχη η «Δεξιά του Κυρίου», στην κόψη του ξυραφιού η… «αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ»

Με το βλέμμα στραμμένο στις ψήφους της εκκλησίας και τα «θαύματα» του Στέφανου Κασσελάκη από την άλλη πορεύονται στις κάλπες της 9ης Ιουνίου τα κόμματα που κινούνται στο όριο του 3%. Στόχος μια θέση στην Ευρωβουλή για την οποία περισσεύουν οι συγκρούσεις και τα … μαχαιρώματα. 

Η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τόσο στη λεγόμενη δεξιά πολυκατοικία όπου το… “χριστιανόμετρο” αναδεικνύεται σε εργαλείο προσέλκυσης ψηφοφόρων, όσο και στην κεντροαριστερά, συνθέτοντας σκηνικό ακραίας πόλωσης. 

Οι κατηγορίες περί καπήλευσης της χριστιανικής πίστης με φόντο πρόσφατες δηλώσεις

του Κυριάκου Βελόπουλου, που θέλησε να εμφανιστεί ως προνομιακός συνομιλητής της εκκλησίας, από τις οποίες πήρε καθαρές αποστάσεις ο Αρχιεπίσκοπος έριξαν περισσότερο νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης στη “Δεξιά του Κυρίου”. 

Γεγονός πάντως, είναι πως η Ελληνική Λύση έχει «φουσκώσει» εσχάτως, καθώς η τελευταία δημοσκόπηση της Marc της έδωσε ποσοστά πάνω από αυτά του ΚΚΕ (9,8 για το κόμμα Βελόπουλου και 8,5 για το ΚΚΕ), ενώ στο 9,1% κινείται στην έρευνα της GPO. Στο 3,4% βρίσκεται η Νίκη και στις δύο δημοσκοπήσεις

Στα «ραντάρ» των δημοσκοπικών μετρήσεων εντοπίστηκε και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου με ένα ποσοστό της τάξης του 2,2%. 

Η Νίκη επιχειρεί να περιφρουρήσει το χώρο της με τον Δημήτρη Νατσιό να αναφέρει από το βήμα της Βουλής πως συνιστά υποκρισία να θυμούνται κάποιοι την εκκλησία παραμονές των εκλογών. Άπαντες καλοβλέπουν τις ορφανές ψήφους των Σπαρτιατών παρά τα δημόσια «απεταξάμην». 

Από την άλλη με κινούμενη άμμο μοιάζει το κλίμα και στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Τα ανοίγματα του Στέφανου Κασσελάκη (Άρης Σπηλιωτόπουλος) αλλά και δηλώσεις για το θαύμα στην κολυμπήθρα και την… ιερή αμυντική συμμαχία επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τα υπόλοιπα κόμματα που κινούνται στον χώρο. 

Ωστόσο, με τα έως τώρα δημοσκοπικά δεδομένα μόνον η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου δείχνει να παίρνει κεφάλι, καθώς κατέγραψε δυναμική άνοδο στη δημοσκόπηση της Marc και η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 5,3%, ενώ πάνω από το όριο 3% κινείται και στη μέτρηση της GPO

Η νεοσύσταση Νέα Αριστερά συγκεντρώνει ποσοστό 2,5% στη δημοσκόπηση της Marc και 2,7% σε αυτή της GPO. Το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη βρίσκεται στο 2,4 στη μέτρηση της Marc και στο 2,1 σε αυτή της GPO

Σφήνα επιχειρούν να μπουν οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου επιχειρώντας να εκμεταλλευθούν το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, επιστρέφοντας δημοσκοπικά στην τρίτη θέση. Στο 2,2% βρίσκεται στη δημοσκόπηση της GPO και στο 1,7% σε αυτή της Marc. 

Κοινός παρονομαστής όλων των κομμάτων που βρίσκονται πάνω –κάτω στο 3% είναι η συμμετοχή, γι’ αυτό όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα απευθύνουν κάλεσμα προσέλευσης στις κάλπες. 

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης σε κυβέρνηση: Είστε στυγνοί υπάλληλοι της εξουσίας

Στέφανος Κασσελάκης: Πάμε να δούμε μαζί κάτι «αστέρια»;

Φάμελλος: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο»

Keywords
Τυχαία Θέματα