Φωτιά στον Έβρο: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα, σε επιφυλακή η πυροσβεστική για τους νοτιάδες

Σε ύφεση η φωτιά στον Έβρο. Στο σημείο επιχειρούν 475 πυροσβέστες και δεκάδες οχήματα και 10 εναέρια. Τις τελευταίες ώρες μπορεί η εικόνα στα πύρινα μέτωπα είναι καλύτερη ωστόσο η πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή.

Στο σημείο επιχειρούν 475 πυροσβέστες (Ελλάδα, Σερβία, Κροατία, Ρουμανία, Αλβανία) με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων, και από αέρος επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Οι ισχυροί άνεμοι που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην κατάσβεση τις προηγούμενες εννιά μέρες πλέον έχουν κοπάσει. Πλέον πνέουν με χαμηλότερη ένταση, από 3 έως 5 Μποφόρ.

Η αλλαγή σε νοτιάδες πάντως, ειδικά στις παρυφές του δάσους της Δαδιάς, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, προκαλεί προβληματισμό για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Δύο τα μέτωπα – Αγωνία για τυχόν αναζωπυρώσεις

Τα βασικά μέτωπα πλέον είναι δύο. Ένα προς τη Ροδόπη, ανάμεσα σε Κίρκη και Κασσιτέρα, και ένα στην περιοχή της Κοτρωνιάς βορειοδυτικά της Δαδιάς όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταφέρει να εγκλωβίσουν τη φωτιά σε μία χαράδρα.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος Γιάννης Αρτοποιός σημειώθηκαν ταυτόχρονα 15 ενάρξεις πυρκαγιών πριν από 10 ημέρες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Τα στοιχεία δείχνουν, επισήμανε, πως δεν μπορεί να οφείλονται σε τίποτα άλλο πέραν της ανθρώπινης δραστηριότητας είτε ήταν κάτι ηθελημένο είτε αθέλητο.

Σχετικά με τις επικρίσεις για την γρήγορη κινητοποίηση των εναέριων μέσων σημείωσε ότι μία πυρκαγιά που ξέσπα ξημερώματα δεν μπορεί να έχει εναέρια μέσα, καθώς δεν ήταν δυνατόν να πετάξουν εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα.

Οι ενάρξεις των πυρκαγιών στη Αλεξανδρούπολη από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, την αστυνομία και την ΕΥΠ.

Περισσότεροι από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη έχουν επιστρατευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνδράμουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρ. Twitter), ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μπάλας Ουζβάρι.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Συνελήφθη 17χρονη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τέσσερα πρώην στελέχη του ΟΣΕ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 21 περιοχές της χώρας

Keywords
Τυχαία Θέματα