Γρήγορο παρφέ πραλίνας

Αυτό το παγωμένο επιδόρπιο με πραλίνα φουντουκιού, έχει κρεμώδη και απαλή υφή, ετοιμάζεται γρήγορα και είναι ιδανικό για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις που απαιτούν κάτι γλυκό.

Με 2 μόνο υλικά και μερικές ώρες αναμονής στην κατάψυξη, το παρφέ νουτέλας θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του.

Υλικά για τη Συνταγή

160 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (χωρίς ζάχαρη), παγωμένη

160 γραμμάρια νουτέλα (ή άλλη πραλίνα φουντουκιού)

Λίγη επιπλέον πραλίνα για το στόλισμα (προαιρετικά)

Θρυμματισμένα φουντούκια για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Ξεκινήστε βάζοντας την κρέμα

γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ. Για καλύτερο αποτέλεσμα, καλό θα είναι η κρέμα, το μπολ και το σύρμα με το οποίο θα χτυπήσετε να είναι όλα πολύ κρύα.

2. Χτυπήστε με το μίξερ χειρός για λίγα λεπτά την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πήξει καλά σε σφικτή σαντιγί.

3. Με μια σπάτουλα διπλώστε τη νουτέλα στη σαντιγί, με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ομογενοποιηθεί.

4. Μοιράστε το μίγμα σε 4 ατομικά κεραμικά μπολ ή αλουμινένιες μικρές θήκες μιας χρήσης, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 4 ώρες.

5. Όταν είστε έτοιμοι να τα σερβίρετε, χρησιμοποιήστε τη λεπίδα ενός μαχαιριού για να τα ξεφορμάρετε ή αν χρησιμοποιήσετε θήκες μιας χρήσης, κόψτε τις με ψαλίδι.

6. Ξεφορμάρετε σε μικρά πιάτα, στολίστε με λίγη επιπλέον ρευστή νουτέλα ή με θρυμματισμένα φουντούκια και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Μπεκρή μεζές, χοιρινό με πικάντικη σάλτσα, για ατελείωτες βουτιές

Γλυκά πιτάκια, γεμιστά με τυρί κρέμα και μαρμελάδα φράουλα

Σκαλοπίνια (μοσχαρίσια μπριζολάκια) με λεμόνι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γρήγορο,grigoro