Η απόφαση Μητσοτάκη για Ασημακοπούλου, το λάθος του Δένδια, το ντοκιμαντέρ για τον Αλέξη, η αφελής αυτοπεποίθηση του Κασσελάκη και η Αυγή

Καλημέρα σας

Έκπληξη και δυσφορία έμαθα ότι προκάλεσε στο Μαξίμου η κίνηση του Νίκου Δένδια να επισκεφτεί το Τζιμπουτί,, προκειμένου να επιθεωρήσει τη φρεγάτα Ύδρα, που είναι σε διεθνή αποστολή για τον πόλεμο με τους Χούθι.

Ο Δένδιας πήρε μαζί του τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, δηλαδή τη μισή (και παραπάνω θα μπορούσε να πει κανείς) ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρώτον, δεν συνηθίζεται να πετάνε όλοι μαζί οι αρχηγοί και μάλιστα σε εμπόλεμη ζώνη, ουσιαστικά. Δεύτερον,

κάτι τέτοιες ενέργειες του Δένδια τις θεωρούν στο Μαξίμου περίπου αχρείαστες “φιέστες”. Θέμα δεν πρόκειται να το κάνουν. Αλλά το σημειώνουν. Και περιμένουν να δουν αν ο υπουργός Άμυνας επιχειρήσει κι άλλες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Αφιέρωμα στον Τσίπρα

Ντοκιμαντέρ για τον Αλέξη Τσίπρα επικεντρωμένο στην περίοδο της πολιτικής κορύφωσης, με την άνοδο στην εξουσία, ετοιμάζει μεγάλος δημοσιογραφικός οργανισμός, πληροφορούμαι.

Ο οποίος οργανισμός όλο και επεκτείνεται παρεμπιπτόντως, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις (και) στην ευρύτερη κεντροαριστερά.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι προσεγμένο και έτσι δομημένο, ώστε να αφήνει πολλές «υποσχέσεις» για το μέλλον του πρώην πρωθυπουργού… Ευρωεκλογές έρχονται, κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλουν οι κάλπες!

Άσχημα μαντάτα για Άννα Μισέλ

Δεν πρέπει να χάρηκαν και ιδιαίτερα η Κεραμέως και ο Λιβάνιος ακούγοντας χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι πρέπει να γίνει έρευνα και στο υπουργείο Εσωτερικών για τα περιβόητα emails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο πρωθυπουργός φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις υποψίες (και καταγγελίες) ότι μπορεί να διέρρευσαν τα στοιχεία επικοινωνίας των απόδημων ψηφοφόρων από το υπουργείο.

Δεν ξέρω τι ίσως να σημαίνει αυτό, αλλά δεν το ακούω για καλό.

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι έχει «χαθεί» η Άννα Μισέλ από το προσκήνιο.

Η λαλίστατη κατά τα άλλα και με κάθε ευκαιρία ευρωβουλευτής, αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις τελευταία.

Μάλλον εμπίπτει στο πεδίο «ό,τι πείτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας»…

Πάντως σας είχα ενημερώσει εδώ και μέρες ότι πρέπει να θεωρείται κομμένη από το ευρωψηφοδέλτιο.

Διότι όταν λέει ο Μητσοτάκης ότι θα περιμένει την έρευνα και της δικαιοσύνης για το θέμα, καταλαβαίνει κανείς ότι αυτά τα πράγματα είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσουν σε ένα μήνα, ώστε να προλάβει να είναι υποψήφια – η υποβολή υποψηφιοτήτων πρέπει να γίνει τον Απρίλιο…

Δύσκολη αποστολή

Αύριο Πέμπτη ανακοινώνεται ο νέος διευθυντής της «Αυγής». Το λέω επειδή μία αγωνία υπάρχει στα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η θέση έμεινε κενή μετά την αποχώρηση της Βούλας Κεχαγιά, η οποία ανέλαβε ως γνωστό εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Για την ιστορία, η Κεχαγιά είναι η τρίτη κατά σειρά δημοσιογράφος, που αναλαμβάνει αυτή τη θέση. Προηγήθηκαν η Πόπη Τσαπανίδου και η Δώρα Αυγέρη. Πέρα από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά και γυναίκες και δημοσιογράφους για την εκπροσώπηση φαίνεται ότι δείχνει και μία ιδιαίτερη αδυναμία στη Θεσσαλονίκη. Και οι τρεις αξιόλογες παρουσίες ξεκίνησαν την καριέρα τους από την πόλη του Θερμαϊκού.

Επιστρέφω στην «Αυγή» και λέω ότι το έργο της νέας διεύθυνσης θα είναι δύσκολο. Διότι έχω την αίσθηση πως με τα οριακά οικονομικά δεδομένα, το καλοκαίρι θα υπάρξουν ίσως και επώδυνες αποφάσεις…

Εμφανίσεις

Το σύνδρομο της… αφελούς αυτοπεποίθησης βλέπω ότι διακατέχει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ειδικά μετά το συνέδριο, αλλά και κάποιες δημοσκοπήσεις που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά δεύτερης θέσης ο πρόεδρος Στέφανος, δείχνει αεράτος και γεμάτος σιγουριά.

Κάπως έτσι δέχτηκε να κάνει απόψε live συνέντευξη στο Mega και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη Ράνια Τζήμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Μόνο που είναι περίπου κανόνας, αυτές οι συνεντεύξεις των αρχηγών να μην δίνονται live, αλλά να μαγνητοσκοπούνται…

Έτσι δηλαδή συνηθίζεται για τα δελτία ειδήσεων.

Για άλλες εκπομπές, ενημερωτικές για παράδειγμα, τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Όχι ότι δεν έχει και κει πίεση, αλλά είναι το κόνσεπτ, που λένε και στην Αμερική, που είναι διαφορετικό.

Για παράδειγμα, την Παρασκευή το πρωί, πριν φύγει για τη Θήβα, ο Κασσελάκης θα εμφανιστεί στον ΑΝΤ1, απέναντι στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Βρίσκω λογική αυτή τη σπουδή να εμφανιστεί αρκετά στην τηλεόραση τούτη την εβδομάδα. Θα περάσουν περισσότερες από δεκαπέντε μέρες πριν έχει ξανά την ευκαιρία, καθότι έχει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις…

Διαβάστε επίσης:

Γυναίκα για Επίτροπος Ενέργειας, οι τρεις δελφίνοι αν φύγει για έξω ο Μητσοτάκης, οι νέες γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ και οι…11 κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ

Καμπανάκι στο Μαξίμου από τα μυστικά γκάλοπ, οι ατάκες του Κουτσούμπα κοστίζουν, τα μηνύματα για Κασσελάκη, ο Γαβριήλ και η γκρίνια στη ΝΕΑΡ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκη, Ασημακοπούλου, Δένδια, Αλέξη, Κασσελάκη, Αυγή,mitsotaki, asimakopoulou, dendia, alexi, kasselaki, avgi