Η… εξαφάνιση του Αυγενάκη, οι «αντιΚασσελάκηδες» που συζητήθηκαν, αλλά δεν προχώρησαν και ο βραδυφλεγής Ανδρουλάκης

Καλημέρα σας.

Μεγαλειώδη η συγκέντρωση των αγροτών χθες στην Αθήνα.

Και πολύ μαχητική.

Αλλά και με ένα στοιχείο που μου έκανε εντύπωση: Απολάμβανε ευρύτερη κοινωνική αποδοχή, ίσως για πρώτη φορά τόσο μεγάλη!

Βλέπετε τα μπλόκα δεν ταλαιπώρησαν τον κόσμο.

Η Ελλάδα δεν κόπηκε στη μέση.

Τα μηνύματα για τα προβλήματα των αγροτών πέρασαν με πειστικό τρόπο στην κοινή γνώμη.

Και επιπλέον έγινε κατανοητό ότι η ακρίβεια είναι

κοινό πρόβλημα καθώς αδικεί τους παραγωγούς και πλήττει τους καταναλωτές.

Μετά απ’ όλα αυτά δεν αντιλαμβάνομαι πού εδράζεται μία περίεργη αισιοδοξία των κυβερνώντων, ότι πλέον εκτονώνεται η κατάσταση και οι αγρότες θα επιστρέψουν ήρεμοι και ικανοποιημένοι στα χωράφια τους, λες και επιστρέφουν από πενταήμερη.

Ο Λευτέρης… “αγνοείται”

Δεν ξέρω αν είναι επιλογή του Μαξίμου, ως ένας αναγκαίος επικοινωνιακός χειρισμός, αλλά παρατήρησα την… εξαφάνιση του Λευτέρη Αυγενάκη από παντού τις τελευταίες ημέρες.

Ο λαλίστατος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι κόκκινο πανί για τους αγρότες, ενώ και επιτελείς του πρωθυπουργού δεν ενθουσιάζονται που τον βλέπουν.

Ο Αυγενάκης έκανε μοιραία λάθη και ατυχείς, τουλάχιστον, χειρισμούς στην αντιμετώπιση των αγροτών κατά την πρώτη, καθοριστική φάση των κινητοποιήσεων.

Το μόνο που δεν ακούσαμε πάντως μέχρι τώρα είναι για… «εισαγόμενες κινητοποιήσεις»! Πώς του ξέφυγε αυτό του Αυγενάκη;

Τα σενάρια για τον αντιΚασσελακη, που έμειναν σενάρια – προς το παρόν

Πολλά και διάφορα κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα για το παρασκήνιο της σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλα μπορεί να είναι όντως κοντά στην πραγματικότητα, αλλά να κινούνται και στο πεδίο που σχηματίζουν η υπερβολή και η φαντασία.

Για παράδειγμα, χωρίς να είμαι βέβαιος για την κατηγορία στην οποία ανήκει η πληροφορία, άκουσα ότι στις συζητήσεις για τη μεταβατική ηγεσία μέχρις τις ευρωεκλογές, στην περίπτωση που προχωρούσε μία πρόταση για καθαίρεση του Κασσελάκη, έπεσαν δύο σενάρια.

Το πρώτο έλεγε για την Όλγα Γεροβασίλη – η οποία καθόλου ευχαριστημένη δεν ένιωθε με αυτό το «μεταβατική», ενδεχομένως ούτε και με την «ηγεσία», αλλά πάντως αυτό ακούστηκε.

Το δεύτερο έλεγε για μία «τρόικα» – στα χρόνια του συριζαϊκού μνημονίου, αυτό το σχήμα θα ονομάζονταν «Θεσμοί», για να μην ξεχνιόμαστε!

Την οποία τρόικα θα αποτελούσαν ο σημερινός επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, η Όλγα Γεροβασίλη βεβαίως, αλλά και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος φαίνεται να έχει ισχυρή επιρροή και στους συσχετισμούς του συνεδρίου.

Τελικά δεν προχώρησε, ούτε το ένα, ούτε το άλλο σενάριο. Για διάφορους λόγους.

Η περιπέτεια μίας αποχώρησης

Το ΠΑΣΟΚ ήθελε από καιρό να αποχωρήσει από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, πρέπει να σας πω.

Οι βουλευτές του τότε (Μιλένα, Πάνας και Δουδωνής, ο οποίος έδωσε τη θέση του τώρα στοπ τέλος στον Νικητιάδη), έβλεπαν ότι η διαδικασία δεν οδηγεί πουθενά.

Διέβλεπαν εδώ και εβδομάδες ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα απέρριπτε προτάσεις τους για κλήση μαρτύρων και άλλες ενέργειες, που θα διευκόλυναν τη διερεύνηση της τραγικής υπόθεσης.

Η εισήγησή τους τότε προς την ηγεσία του Κινήματος δεν είχε γίνει δεκτή, παρότι ο Ανδρουλάκης το σκέφτηκε – αποδέχθηκε όμως την άποψη συμβούλου του για παραμονή στην εξεταστική.

Τώρα όμως, με τον άκομψο τρόπο που χειρίστηκε η κυβερνητική πλειοψηφία και κυρίως ο… πρόεδρος Μαρκόπουλος το κλείσιμο των εργασιών, το πάει μέχρι τον… ακτιβισμό: Δεν πρόκειται να καταθέσει καν πόρισμα και θα ρίξει όλο το βάρος στην καταγγελία περί συγκάλυψης.

Αυτό είναι και ένα χαρακτηριστικό του Ανδρουλάκη, όπως φαίνεται. Αργεί να πάρει μπροστά, αλλά όταν παίρνει το πάει… σανίδα το γκάζι.

Διαβάστε επίσης:

Η άστοχη κίνηση του Σκέρτσου, η περίεργη παρουσία Καιρίδη, η… «κρύα» Μισέλ και πώς (θα) πάει η κόντρα Κασσελάκη – κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ

Χαρίτσης: «Είμαστε στο πλευρό του αγροτικού κόσμου» – «Ο αγώνας τους είναι δίκαιος»

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πώς βλέπουν οι πολίτες την πιθανή συνεργασία της Κεντροαριστεράς

Keywords
Τυχαία Θέματα