«Η Παραλία»: Η ΕΡΤ1 από τις 4 Σεπτεμβρίου θα «γεμίσει» άμμο

Τα «όπλα» της απέναντι στον ανταγωνισμό έχει αρχίσει να τοποθετεί η ΕΡΤ δια της ΕΡΤ1, η οποία από τη νέα σεζόν θα έχει ψυχαγωγικό πρόσημο, δεδομένου ότι το βάρος της ενημέρωσης στην κρατική τηλεόραση μετατοπίζεται στο ΕΡΤNews, το αμιγώς ειδησεογραφικό κανάλι.

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα

η κοινωνικοδραματική αστυνομική περιπετειώδης σειρά «Η Παραλία» η οποία, με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, θα προβάλλεται καθημερινά στις 22.45.

Η «Παραλία» υπόσχεται να μάς μεταφέρει στα Μάταλα της Κρήτης, μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που χαρακτηρίστηκε από μεγάλα κοινωνικά ρεύματα.

Η πλοκή ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα που έρχεται από το Λονδίνο το Μάρτιο του ΄69 προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού με τελικό προορισμό τα Μάταλα. Εκεί όπου της είχαν υποσχεθεί ότι βρισκόταν ο παράδεισος της.

Τα Μάταλα της ανεμελιάς, τα Μάταλα των χίπηδων, της ελευθεριότητας και της ελευθερίας, της αγνότητας και της αθωότητας, του έρωτα, ένα κομμάτι γης που ακόμα και η δικτατορία των συνταγματαρχών, τα «έβαλε στο μάτι» και με ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση ουσιαστικά κατάφερε να τα «κλείσει», το Μάιο του 1970.

Εκεί, κάτω από τη σκιά των μοναδικών βράχων, μυστήριο, έρωτας και συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες συνθέτουν το ειδυλλιακό σκηνικό της ΕΡΤικής «Παραλίας» . Τα όνειρα και οι εφιάλτες των πρωταγωνιστών βγαίνουν στην επιφάνεια. Κι όμως η παραλία της ανεμελιάς φαίνεται ότι μπορεί να «κρατήσει» πολλά σκοτεινά μυστικά.

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα πάει  στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, στην παραλία  όπου η Τζόνι Μίτσελ ερωτεύτηκε και έγραψε το τραγούδι «Carey»,  η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος).

Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές θεωρούσαν δεδομένα.  Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία η οποία θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Η «Παραλία», σε σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου– Κώστα Γεραμπίνη, βασίζεται στο ευπώλητο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» (εκδ. Ψυχογιός) της Πηνελόπης Κουρτζή με την ιστορία της να εκτυλίσσεται στην Ελλάδα των σίξτις.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου 2021 και θεωρείται σπάνιο υλικό καταγραφής, καθώς τα Μάταλα και το φαινόμενο «του καλοκαιριού της αγάπης» που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν απαντώνται στην Ελληνική λογοτεχνία.

Στην σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρης Κίτσος, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Κώστας Νικούλι, Γιώργος Μιχαλάκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μπέτυ Λιβανού, Γιώργος Νινιός κ.ά..

Διαβάστε επίσης:

Mega: Έχει μπαλίτσα σήμερα το βράδυ – Θα μάθουμε που θα καταλήξει το ευρωπαϊκό Super Cup

L’ Equipe για πρόκριση Παναθηναϊκού: «Οι Θεοί ήταν Έλληνες»

Μπάγια Αντωνοπούλου: Επιστρέφει στην παρουσίαση εκπομπής της πρωινής ζώνης

Keywords
Τυχαία Θέματα