Η Τζάκρη συγκέντρωσε τις υπογραφές για Κασσελάκη – το ΠΑΣΟΚ μετράει τις περιφέρειες που θα έπαιρνε, αν…

Μέρα ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, καλημέρα ήλιε, καλημέρα! Ο ήλιος (και του ΠΑΣΟΚ) πάει παντού βλέπετε… ειδικά εάν η νέα ηγεσία οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο, ή ακόμα περισσότερο αν τον κάνει… Δημοκρατικό Κόμμα, α λα Αμερικής!

Στον απόηχο των μέχρι τώρα διεργασιών να σας ενημερώσω ότι το δύσκολο, επίπονο, επίμονο και ενίοτε επώδυνο εγχείρημα της συγκέντρωσης υπογραφών για την υποψηφιότητα

του Στέφανου Κασσελάκη, είχε αναλάβει η Θεοδώρα Τζάκρη (το ΠΑΣΟΚ, που λέγαμε…).

Θα μου πείτε γιατί η Θεοδώρα από την Πέλλα και όχι ο Παύλος (ο Πολάκης) από τα Χανιά, που τον σύστησε κιόλας στον Αλέξη Τσίπρα.

Διότι, πρώτον έχει εκτιμηθεί ότι ο Παύλος καλό είναι να κρατάει (και να κρατιέται σε) μία απόσταση από τον Κασσελάκη. Να μην «χρεώνεται» δηλαδή ο 35χρονος υποψήφιος για την ηγεσία στον Πολάκη, δεν αρέσει αυτό σε πολύ κόσμο.

Δεύτερον διότι η Τζάκρη είναι εξ απορρήτων του Κασσελάκη. Τον είχε γνωρίσει περίπου προ τριετίας όταν ήταν αρμόδια του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα απόδημου ελληνισμού. «Έδεσαν» σαν ομάδα, που λένε και μόλις ο Στέφανος έκανε το βήμα, η Θεοδώρα ανέλαβε τα οργανωτικά καθήκοντα, που θέλουν όμως και πολιτικό χειρισμό.

Πάντως ονόματα από την πλευρά Κασσελάκη για τις υπογραφές που είχαν δεν έδιναν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής. Φοβούνταν το… μπούλινγκ, που θα δέχονταν οι υπογράφοντες, κυρίως μέσω συναισθηματικής πίεσης.

Είδα επιθέσεις από Τσακαλώτο και Τζουμάκα κατά Κασσελάκη και παρατηρώντας ότι η Αχτσιόγλου είναι πιο προσεκτική (και ευπρεπής θα έλεγα, με την πολιτική έννοια του όρου, διότι σε προσωπικό επίπεδο πάντα είναι), ρώτησα συνεργάτες και υποστηρικτές της, γιατί κρατάει χαμηλούς τόνους έναντι του νέου ανταγωνιστή για την ηγεσία.

«Ο Φίλης, ο Μπαλτάς και άλλοι που επιτίθενται προσωπικά, δουλεύουν ουσιαστικά χωρίς να το καταλαβαίνουν για τον ίδιο τον Κασσελάκη», ήταν η αφοπλιστική απάντηση.

Το σχέδιο του Μιχάλη

Ο Χρυσοχοίδης άρχισε τις μεγάλες παρεμβάσεις στην Υγεία από το ΕΚΑΒ. Είχε στο μεταξύ διαμηνύσει σε ορισμένους παράγοντες του χώρου ότι θα κάνει αλλαγές και θα εφαρμόσει πολιτικές που ίσως σε κάποια κατεστημένα να μην είναι αρεστές, αλλά η πρώτη μεγάλη κίνηση είναι το πολύπαθο ΕΚΑΒ. Παρουσίασε λοιπόν στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιό του. Που περιλαμβάνει πρόσληψη 800 νέων μόνιμων θέσεων (έχουν ήδη προσληφθεί 111 πληρώματα στην Αθήνα και θα προκηρυχθούν άλλες 150 θέσεις στην επικράτεια τις επόμενες ημέρες), την αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων σε βάθος διετίας και πολλά άλλα.

Ήρεμα «αγριεμένο» τον βλέπω τον Μιχάλη…

Το πράσινο παράπονο για τις περιφέρειες

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, η προσοχή στρέφεται στη μάχη της αυτοδιοίκησης. Από τις κουβέντες που ακούω, έχω την εντύπωση σαν να ακούγεται από τη Χαριλάου ένα επιφώνημα ίδιο με κείνο των γηπέδων, όταν η ομάδα χάνει γκολ!

Τι εννοώ; Ότι έμπειρα στελέχη εκτιμούν με παράπονο και πικρή απορία ότι εάν γινόταν πιο εύστοχες επιλογές προσώπων ή και συνεργασίες προοδευτικές, θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει ακόμα και 4 Περιφέρειες, πέραν της Κρήτης βέβαια, στην οποία η επανεκλογή Αρναουτάκη είναι σίγουρη.

Ιόνια νησιά (απροθυμία επιφανέστερων της Μαρία Δρυ, στελεχών), Βόρειο Αιγαίο (καθυστέρηση στη σύμπλευση με ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της Χοχλάκα), Δυτική Μακεδονία (διάσπαση της ΝΔ) και Ανατολική Μακεδονία Θράκη (μεγάλη φθορά του σημερινού γαλάζιου περιφερειάρχη) θα μπορούσαν να γίνουν πράσινες. Αλλά έτσι όπως ήρθε το πράγμα, ίσως να χαθούν και οι τέσσερις.

Διαβάστε επίσης:

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς, οι υπογραφές για Κασσελάκη, το τρένο του Φάμελλου και ο… Νικ Διακοπάκης!

Ο Τσίπρας εκτός κάδρου, τα βέλη των «παλιών» και η …δασκάλα Αχτσιόγλου

Η βαριά ατζέντα της κυβέρνησης, η κόπωση κάποιων υπουργών και η απειλή διαγραφών στη ΝΔ για τον… Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζάκρη, Κασσελάκη –, ΠΑΣΟΚ,tzakri, kasselaki –, pasok