Ιγκόρ Σιπνιέφσκι: Το μεγάλο ταλέντο που νικήθηκε από τους «δαίμονές» του – Η κατάθλιψη, το αλκοόλ και η φυλακή (videos)

Ο Πολωνός ποδοσφαιριστής, Ιγκόρ Σιπνιέφκσι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών, σκορπώντας θλίψη στο πολωνικό και ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού (1998-2001), υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του, ωστόσο οι προσωπικοί του «δαίμονες» δεν τον άφησαν να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες.

Η κατάθλιψη, το αλκοόλ και η φυλακή

Ο Πολωνός αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια προβλήματα με την κατάθλιψη,

ενώ ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και τον τζόγο.

Toν Ιούνιο του 2008, φυλακίστηκε για επίθεση στη μητέρα του και σε αστυνομικό, αλλά και για απειλές σε αστυνομικούς. Η μητέρα του είχε αποσύρει τις κατηγορίες και τον είχε βγάλει ουσιαστικά από τη φυλακή.

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Λίγα χρόνια αργότερα ο Σιπνιέφσκι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, καταναλώνοντας χάπια με αλκοόλ. Υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, που του άφησε μη αναστρέψιμες ζημιές στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου.

Το 2014 είχε εκδώσει την αυτοβιογραφία του, όπου είχε περιγράψει τον εθισμό του σε χάπια, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. «Κατάπια τα χάπια και έπεσα για ύπνο για λίγο. Είχα περίπου 50, πήρα νομίζω τα 30 από αυτά κατευθείαν. Έπεσα για ύπνο και ένιωσα ελεύθερος για λίγο, γιατί γνώριζα ότι δεν υπήρχε λόγος να φοβάμαι πλέον. Ήθελα απλά να τελειώσει όλο αυτό. Με βρήκαν και όταν ξύπνησα και είδα τα σκορπισμένα χάπια που δεν μπόρεσα να πάρω, κατάλαβα αμέσως τι έκανα. Όταν ο ατζέντης μου έμαθε τι έκανα, ήρθε αμέσως σπίτι μου. Κάλεσε ασθενοφόρο και με πήγαν στην εντατική. Πέρασα τρεις ή τέσσερις μέρες εκεί και μετά δεν άντεχα να επιστρέψω σπίτι μου, ούτε να πάω για προπόνηση».

Η καριέρα του

Ο Πολωνός αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 1998 μέχρι το 2001, μετρώντας επτά συμμετοχές στο Champions League και σκοράροντας σε βάρος της Άρσεναλ (1-3) στο ΟΑΚΑ.

Με τους «πράσινους» αγωνίστηκε σε 83 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 18 γκολ. Φόρεσε ακόμα τη φανέλα της Καβάλας, με την οποία μέτρησε 7 γκολ σε 18 αγώνες, ενώ στον ΟΦΗ είχε 10 παιχνίδια και ένα γκολ.

Υπήρξε διεθνής με την Εθνική Πολωνίας. Φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο τον Ιούνιο του 1999 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ενώ έκανε τη δεύτερη και τελευταία παρουσία του με την Πολωνία έναν χρόνο μετά κόντρα στο Καμερούν.

Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε τη βαθιά οδύνη και τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Ιγκόρ Σιπνιέφσκι.

Το μήνυμα της ΠΑΕ:

«Η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι συντετριμμένη με τον αδόκητο θάνατο του Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών.

Ο Ιγκόρ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1974 στο Λοτζ της Πολωνίας και αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό απ’ το 1998 μέχρι το 2001. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα του Τριφυλλιού 85 φορές, ενώ σκόραρε 20 γκολ.

Στο πρωτάθλημα έπαιξε 53 φορές, σκοράροντας 8 τέρματα, ενώ μέτρησε και 12 παρουσίες στα Κύπελλα Ευρώπης μεταξύ των οποίων και στο Champions League, όπου σκόραρε απέναντι στην Άρσεναλ. Αξέχαστη έχει μείνει και η σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Ολντ Τράφορντ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Ομπράντοβιτς και Παπαπέτρου «πλήγωσαν» τον Παναθηναϊκό στην επιστροφή τους στο ΟΑΚΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στους «8» του Paris Masters – Νίκησε τον Μουτέ

Europa League: Τελείωσε το «μαρτύριο» της Ευρώπης για τον Ολυμπιακό – Έχασε από τη Νάντ με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα