ΗΠΑ: Υπάλληλος θα πληρώσει 100.000 δολάρια γιατί δεν έδινε άδειες γάμου για ομόφυλα ζευγάρια (video)

Μια πρώην δημόσια υπάλληλος στο Κεντάκι καλείται να δώσει αποζημίωση ύψους 100.000 δολαρίων σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, αφού αρνήθηκε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις να εκδώσει άδεια για τον γάμο τους.

Η Κιμ Ντέιβις που εργαζόταν στο παρελθόν για την κομητεία Ρόουαν στο Κεντάκι, τράβηξε την προσοχή των Αμερικανικών ΜΜΕ το 2015 εξαιτίας της ολιγοήμερης φυλάκισής της. Ο λόγος είανι η άνρησή της να εκδόσει άδειες γάμου για ομόφυλα ζευγάρια επικαλούμενη τη θρησκεία της η οποία ορίζει πως ο γάμος επιτρέπεται μόνο ανάμεσα

σε άντρα και γυναίκα.

Εις βάρος της πρώην υπαλλήλου είχαν κατατεθεί δύο μηνύσεις από ομόφυλα ζευγάρια, που βρέθηκαν αντιμέτωπα με την άρνησή της να τους εξυπηρετήσει. Ενώ όμως το δικαστήριο στο Άσλαντ που εκδίκασε την μήνυση των Ντέιβιντ Έρμολντ και Ντέιβιντ Μουρ επιδίκασε στον καθένα τους αποζημίωση ύψους 50.000 δολαρίων, το άλλο ζευγάρι δεν πρόκειται να λάβει αποζημίωση, όπως αποφάσισε τελικά ο δικαστής Ντέιβιντ Μπάνινγκ.

Kim Davis, who refused to issue same-sex marriage licenses, loses Kentucky county clerk seat https://t.co/GC8q1wPZBI pic.twitter.com/wS81pCuKh6

TIME (@TIME) November 7, 2018

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Μπάνινγκ ήταν ο δικαστής που είχε στείλει το 2015 την Ντέιβις για πέντε μέρες στη φυλακή, όταν έκρινε ότι φερόταν προσβλητικά απέναντι στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή της. Συντηρητικοί πολιτικοί μάλιστα είχαν σπεύσει εκείνη την περίοδο στο Κεντάκι για να να στηρίξουν δημόσια τη γυναίκα και να φωτογραφηθούν μαζί της.

O Μπάνινγκ έκρινε την περασμένη χρονιά ότι η Ντέιβις παραβίασε τα συνταγματικά δικαιώματα και των δύο ζευγαριών, όταν αρνήθηκε να εκδώσει την άδεια γάμου τους. Οι δίκες που έλαβαν χώρα αυτήν την εβδομάδα είχαν ως σκοπό τον καθορισμό της αποζημίωσης για τους ενάγοντες, που στη μία περίπτωση κρίθηκε τελικά ότι θα ήταν μηδενική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντέιβις είχε αφεθεί ελεύθερη από το κρατητήριο μόνο αφού υφισταμένοι της εξέδωσαν τις άδειες εκ μέρους της, αλλά αφαίρεσαν το όνομά της από τη φόρμα. Αργότερα οι Αρχές του Κεντάκι εφάρμοσαν έναν νόμο ο οποίος καταργούσε την ανάγκη να περιλαμβάνεται το όνομα του υπαλλήλου που εκδίδει την άδεια γάμου στο επίσημο έγγραφο.

Διαβάστε επίσης:

Σάνα Μαρίν: Ακροδεξιά ομάδα σχεδίαζε τη δολοφονία της

Πέθανε ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου μόλις στα τρία του χρόνια (Photos)

Βρυξέλλες: Ιρλανδός τουρίστας «καβαλάει» γλυπτό και το καταστρέφει (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα