Ιράκ: Έτσι ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε τον θάνατο 114 ανθρώπων σε γαμήλια δεξίωση (videos)

Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη Νινευή του Ιράκ όταν ξέσπασε φωτιά σε χώρο που γινόταν γαμήλια δεξίωση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 114 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 150.

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, για την τραγωδία ευθύνονται τα «πυροτεχνήματα» που ερρίφθησαν στο εσωτερικό της αίθουσας, τα «ιδιαίτερα εύφλεκτα οικοδομικά υλικά» από τα οποία ήταν κατασκευασμένη, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου.

Βίντεο από τη γαμήλια τελετή, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να δείχνει φλόγες να τυλίγουν

τον στολισμό στην οροφή της αίθουσας, την ώρα που οι φωνές του ενθουσιασμού δίνουν τη θέση τους στις κραυγές του πανικού.

New video shows moment fire breaks out at wedding in Iraq, killing at least 114 people. Death toll expected to rise pic.twitter.com/IK0yEZDkEO

— BNO News (@BNONews) September 27, 2023

Άλλο βίντεο εμφανίζει το ζευγάρι των νεόνυμφων να χορεύει, ενώ κομμάτια καιόμενων υλικών αρχίζουν να πέφτουν από το ταβάνι.

BREAKING: Fire breaks out at wedding hall in northern Iraq, killing at least 100 peopleINA pic.twitter.com/PvfJ1psHRN

— BNO News (@BNONews) September 26, 2023

«Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν υποστεί εγκαύματα ή έπαθαν ασφυξία», επεσήμανε ο Σάιφ αλ Μπαντρ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για ποδοπάτημα.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται «άνδρες, γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο Τζαουντάτ Άμπντελ Ράχμαν εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νεζμ αλ Τζουμπούρι, κυβερνήτης της επαρχίας Νινευή, κήρυξε μία εβδομάδα πένθος.

Η Πολιτική Προστασία ανέφερε ότι στην αίθουσα δεξιώσεων υπήρχαν προκατασκευασμένα πετάσματα «ιδιαίτερα εύφλεκτα που δεν συμμορφώνονταν με τους κανόνες ασφαλείας».

«Οι προκαταρκτικές πληροφορίες δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν πυροτεχνήματα (στο εσωτερικό), γεγονός που προκάλεσε την πυρκαγιά στην αίθουσα», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας. Από τις φλόγες «έπεσαν κομμάτια της οροφής, καθώς είχαν χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα εύφλεκτα και χαμηλού κόστους οικοδομικά υλικά», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Η Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για «την έκλυση τοξικών αερίων λόγω της καύσης των πετασμάτων» που περιείχαν πλαστικό.

«Οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειστές, υπήρχε μόνο η κεντρική είσοδος», δήλωσε ο Άμπντελ Ράχμαν.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Γυναίκα χαμογελάει πλατιά αφού πυροβόλησε τον 80χρονο άντρα της

ΗΠΑ: Δεύτερο ντιμπέιτ για τους υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων – Απών ο Τραμπ

Η Βρετανία αλλιώς: ταξίδι στον χρόνο με ποταμόπλοιο (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράκ, 114,irak, 114