Ιστορίες για… αγρίους: Ο Τζο Μπάιντεν λέει ότι ο θείος του φαγώθηκε από κανίβαλους στην Παπούα Νέα Γουινέα

Η ιστορία του Τζο Μπάιντεν ότι ο θείος του είχε φαγωθεί από κανίβαλους στην Παπούα Νέα Γουινέα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αντιμετωπίστηκε με ένα μείγμα θυμηδίας και κριτικής στη χώρα.

Ο Μπάιντεν μίλησε για τον θείο του, τον 2ο υπολοχαγό Άμπροζ Τζέι Φίνεγκαν Τζούνιορ, ενώ έκανε εκστρατεία στο Πίτσμπουργκ την Τετάρτη, περιγράφοντας πώς ο «θείος Μπόζι» είχε πετάξει αεροπλάνα με έναν κινητήρα σε αναγνωριστικές πτήσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο Μπάιντεν

είπε ότι «πυροβολήθηκε στη Νέα Γουινέα», προσθέτοντας «ποτέ δεν βρήκαν το πτώμα γιατί κάποτε υπήρχαν πολλοί κανίβαλοι, στην πραγματικότητα, σε αυτό το μέρος της Νέας Γουινέας».

JUST IN: The White House admits Joe Biden was lying when he suggested that his uncle was eaten by cannibals in New Guinea during WW2.

Wow, I definitely thought this was a true story.

Karine Jean-Pierre tried deflecting by saying Biden was simply just expressing how "incredibly… pic.twitter.com/eijJkiLsLC

— Collin Rugg (@CollinRugg) April 18, 2024

Τα επίσημα αρχεία πολέμου αναφέρουν ότι ο Φίνεγκαν σκοτώθηκε όταν ένα αεροπλάνο στο οποίο ήταν επιβάτης παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα και συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα αρχεία δεν αναφέρουν κανιβαλισμό, ούτε αναφέρουν ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε.

Αναλυτές στην Παπούα Νέα Γουινέα περιέγραψαν τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους, επισημαίνοντας ότι έρχονται σε μια εποχή που οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τη χώρα και να αντιμετωπίσουν την κινεζική επιρροή στην περιοχή του Ειρηνικού.

«Η ομάδα των Μελανησίων, στην οποία ανήκει η Παπούα Νέα Γουινέα, είναι ένας πολύ περήφανος λαός», δήλωσε ο Μάικλ Καμπούνι, λέκτορας πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Παπούα Νέας Γουινέας. «Και θα έβρισκαν πολύ προσβλητικό αυτό το είδος κατηγοριοποίησης. Όχι επειδή κάποιος λέει “α, υπήρχε κανιβαλισμός στη χώρα” – ναι, το ξέρουμε, αυτό είναι γεγονός».

«Αλλά το να το βγάλει εκτός πλαισίου και να υπονοήσει ότι ο [θείος] του βρίσκεται από το αεροπλάνο να αποτελεί ένα καλό γεύμα είναι απαράδεκτο».

Biden has added a new greatest hit to his completely phony stories:

His grandfather… who they for some reason called "Uncle Bosey" was shot down in a plane and possibly eaten by cannibals…

What the actual f*ck?!?! pic.twitter.com/C5RLYJ3h90

Tim Young (@TimRunsHisMouth) April 17, 2024

Ο κανιβαλισμός ασκήθηκε από ορισμένες κοινότητες στο παρελθόν σε συγκεκριμένα πλαίσια, είπε ο Καμπούνι, όπως το να φάει ένας συγγενής τον νεκρό από σεβασμό, για να αποτρέψει την αποσύνθεση του σώματός τους. «Υπήρχε πλαίσιο. Δεν θα έτρωγαν απλώς κανέναν λευκό άνδρα που έπεφτε από τον ουρανό», είπε ο Καμπούνι.

Η πρακτική δεν οφείλεται σε έλλειψη τροφής στους ανθρώπους, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι τα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η γεωργία ασκούνταν στην Παπούα Νέα Γουινέα πριν από περισσότερα από 10.000 χρόνια.

Περίπου 79.000 αμερικανοί στρατιώτες παραμένουν άφαντοι μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, πρόσθεσε ο Καμπούνι. «Είχαν εξαπλωθεί από τη νοτιοανατολική Ασία στην κορεατική χερσόνησο και την Ευρώπη. Τι υπονοεί ο [Μπάιντεν]; Και οι 79.000 που δεν βρέθηκαν ποτέ φαγώθηκαν;».

Άλλοι απλώς παραξενεύτηκαν με τις παρατηρήσεις. «Πραγματικά έχω χάσει τα λόγια μου», είπε ο Άλαν Μπερντ, κυβερνήτης της επαρχίας Ανατολικού Σεπίκ, ο οποίος επελέγη πρόσφατα ως αναπληρωτής πρωθυπουργός της αντιπολίτευσης. «Δεν νιώθω προσβεβλημένος. Είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό. Είμαι βέβαιος ότι όταν ο Μπάιντεν ήταν παιδί, αυτά ήταν τα πράγματα που άκουγε να λένε οι γονείς του. Και μάλλον του κόλλησε όλη του τη ζωή».

Η Μαχόλοπα Λαβέιλ, λέκτορας οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Παπούα Νέας Γουινέας, είπε ότι οι ισχυρισμοί δεν ήταν χρήσιμοι και επεσήμανε ότι έρχονται αφότου ο Μπάιντεν ακύρωσε ένα σύντομο ταξίδι στη χώρα πέρυσι. «Χρωματίζει τη χώρα με κακό φως. Η Παπούα Νέα Γουινέα είχε ήδη πολύ αρνητική δημοσιότητα σχετικά με τις ταραχές και τις φυλετικές συγκρούσεις και αυτό δεν βοηθάει και [οι ισχυρισμοί είναι] αβάσιμοι», είπε.

Σύμφωνα με τη Λογιστική Υπηρεσία Άμυνας POW/MIA του Πενταγώνου, ο θείος του Μπάιντεν πέθανε στις 14 Μαΐου 1944, ενώ ένας επιβάτης σε ένα αεροσκάφος A-20 που αναχώρησε από το αεροδρόμιο Momote, στο νησί Los Negros, με προορισμό το αεροδρόμιο Nadzab, στη Νέα Γουινέα.

«Για άγνωστους λόγους, αυτό το αεροπλάνο αναγκάστηκε να χωθεί στον ωκεανό στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Νέας Γουινέας», αναφέρει το πρακτορείο. «Και οι δύο κινητήρες απέτυχαν σε χαμηλό ύψος και η μύτη του αεροσκάφους χτύπησε δυνατά στο νερό. Τρεις άνδρες δεν κατάφεραν να βγουν από το ναυάγιο και χάθηκαν στη συντριβή. Ένα μέλος του πληρώματος επέζησε και διασώθηκε από διερχόμενη φορτηγίδα. Μια εναέρια έρευνα την επόμενη μέρα δεν βρήκε ίχνος του αγνοούμενου αεροσκάφους ή των χαμένων μελών του πληρώματος».

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: 30 τραυματίες μετά από πρόσκρουση φέρι στο λιμάνι της Νάπολης  

Σοκ: Γιατροί στη Βρετανία μετέτρεψαν σε πειραματόζωα εκατοντάδες αιμορροφιλικά παιδιά (Video)

Γαλλία: Πέθανε στα 49 του «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα» – Η συγκλονιστική ιστορία του Jérôme Hamon (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιστορίες …, Τζο Μπάιντεν, – Θυμηδία, Παπούα, Γουινέα,istories …, tzo bainten, – thymidia, papoua, gouinea