Καύσιμα: Πάνω από τα 2 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης – Ερχονται και νέες αυξήσεις (Video)

Διπλή πίεση ακρίβειας νοιώθουν οι καταναλωτές. Από τη μία τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ έχουν γίνει απλησίαστα, και απο την άλλη μία επίσκεψη σε ένα βενζινάδικο τείνει να μετατραπέι σε εφιάλτη.

Με νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ένανε ποδαρικό ο Σεπτέμβριος φέρνοντας σε πλήρη απόγνωση τους καταναλωτές.

Η αγωνία όλων είναι τι θα γίνει σε ενάμιση μήνα από σήμερα όταν θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και που θα κυμανθεί η τιμή του.

Οπως και να έχει, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, από αύριο Τρίτη και επισήμως στην Ελλάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης των 95 οκτανίων θα είναι πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ για το diesel κίνησης η τιμή θα πλησιάσει όλο και περισσότερο στα 1,8 ευρώ το λίτρο.

Και όλα αυτά σε μέσα επίπεδα, όπως αυτά καταγράφοντας στο Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, αφού στην πράξη σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας – στις περισσότερες για την ακρίβεια – η μέση τιμή της βενζίνης ήδη είναι πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Πάνω από τα 2 ευρώ σε 31 Νομούς

Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρει σε δημοσιευμά της η imerisia.gr, το γεγονός ότι σε 31 νομούς της χώρας, δηλαδή στους περισσότερους, η μέση τιμή υπερβαίνει τα 2 ευρώ το λίτρο.

Μάλιστα σε κάποιες περιοχές – νησιωτικές και ειδικά στα απομακρυσμένα νησιά – .η τιμή αγγίζει ή και υπερβαίνει τα 2,4 ευρώ το λίτρο.

Οι παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι οι νέες ανατιμήσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι η τιμή του Brent έχει εκτοξευθεί στα επίπεδα των 89 δολαρίων των βαρέλι, που σε συνδυασμό με την μικρή υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, δημιουργούν τις συνθήκες εκείνες που φέρνουν νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Διαβάστε επίσης

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι την Παρασκευή (8/9)

Το ψηφιακό χρήμα ενισχύει τους μικρομεσαίους

Ακρίβεια: Θα πούμε το λάδι… λαδάκι, μέχρι και 14 ευρώ το κιλό

Keywords
Τυχαία Θέματα