Καινοτόμα φάρμακα θα παράγονται στη χώρα μας από την ξένη φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim

Καινοτόμα φάρμακα για την ψυχική υγεία, την ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση και για καρδιο-νεφρο-μεταβολικά νοσήματα θα παράγονται στη χώρα μας, στη νέα πτέρυγα του εργοστασίου της φαρμακοβιομηχανίας της Boehringer Ingelheim, στο Κορωπί, που εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και του προέδρου της εταιρίας Humbertus von Baumbach.

Ο πρωθυπουργός εξήρε την εμπιστοσύνη που δείχνει η μοναδική ξένη φαρμακοβιομηχανία που έχει εργοστάσιο στην Ελλάδα

επισημαίνοντας ότι: « Η επένδυση αυτή είναι απόδειξη ότι η χώρα μας γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και συμπληρώνοντας, ότι αποτελεί στρατηγικό στόχο η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία και να αναδειχθεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό παίχτη ενισχύοντας τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Δημήτρης Αναγνωστάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό επεσήμανε: «Πριν από 3 χρόνια σας παρουσιάσαμε το επενδυτικό μας πλάνο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ λέγοντας ότι με την επένδυση αυτή οι εξαγωγές μας θα σπάσουν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ. Σήμερα ανακοινώνουμε ότι το 2022 οι εξαγωγές του εργοστασίου Κορωπίου έφτασαν τα 1, 024 δισ., νούμερο που αντιστοιχεί στο 41% των συνολικών εξαγωγών του φαρμάκου. Αν το ανάγουμε στο σύνολο των εξαγωγών της χώρας, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, αυτό αφορά το 2.9% των Ελληνικών εξαγωγών».

Η νέα πτέρυγα άνοιξε στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού πλάνου 2023-2027 της εταιρίας το οποίο φτάνει τα 120 εκατ.ευρώ. Σε αυτή θα παράγονται καινοτόμα φάρμακα με τη βοήθεια προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών, με αυτόνομες διαδικασίες παραγωγής, εντάσσοντας σε αυτές τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης διαβαίνοντας έτσι το κατώφλι του Industry 4.0. και ανοίγοντας επίσης 110 νέες θέσεις εργασίας.

Η νέα μονάδα, αναμένεται να καλύψει την πρόσβαση σε 8,5 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως, με εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες, έναντι 6.8 εκ που καλύπτονται σήμερα με εξαγωγές σε 90 χώρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή θεμελίωσης.

Διαβάστε επίσης:

Το φρούτο που «εξαφανίζει» το λίπος από την κοιλιά

Εμβόλια κατά του καρκίνου: Όλα τα νεότερα δεδομένα που κάνουν τους επιστήμονες να χαμογελούν με αισιοδοξία

Στοματική υγιεινή: Από τι κινδυνεύει ο εγκέφαλος αν αμελείς το βούρτισμα των δοντιών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καινοτόμα, Boehringer Ingelheim,kainotoma, Boehringer Ingelheim