Καιρός: Από άνοιξη χειμώνας – Χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα «βλέπουν» μετεωρολόγοι (Videos)

Κακοκαιρία εξπρές στην καρδιά της άνοιξης αναμένουν μετεωρολόγοι που κάνουν λόγο για χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Σύμφωνα με τελευταίες προγνώσεις, ο καιρός αναμένεται να «χαλάσει» από το απόγευμα της Δευτέρας με τα χειρότερα να έρχονται την Τρίτη. Η κακοκαιρία-εξπρές αναμένεται να διαρκέσει έως και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη ο καιρός θα αρχίσει να θυμίζει και πάλι άνοιξη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση

του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, θα χιονίσει πολύ στα ορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια της χώρας, ενώ η κορύφωση αναμένεται την Τετάρτη. Επειτα, ο καιρός θα αλλάξει και πάλι, με το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου να είναι και πάλι ανοιξιάτικο, με ηλιοφάνεια.

Για αλλαγή του καιρού με ισχυρούς νοτιάδες με χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου. Την Τρίτη προβλέπει έντονες βροχές, αλλά και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη δεν αποκλείεται να έχουμε και παγετό ακόμη και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε εντυπωσιακή την αλλαγή του σκηνικού του καιρού την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, σημειώνοντας ωστόσο πως θα είναι πρόσκαιρη. Στην πρόγνωσή του αναφέρει πως προβλέπονται βροχές από το μεσημέρι της Δευτέρας από τα δυτικά και βόρεια. Την Τρίτη έρχεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας , θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και χιόνια στα ορεινά. Την Τετάρτη θα μείνουν οι θερμοκρασίες σχετικά σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα, όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Πέμπτη και Παρασκευή η Άνοιξη επιστρέφει με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και αίθριο καιρό.

Για επιστροφή του χειμώνα κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Είχε εξαφανιστεί και η αδελφή της 14χρονης από την ίδια δομή

Δήμος Αθηναίων: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Δευτέρα, λόγω εργασιών στη γραμμή 4 του μετρό

Άλλαξε η ώρα: Μια ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών

Keywords
Τυχαία Θέματα