Κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές απειλούνται – Πότε φθάνει στην Αττική (Video)

Μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβίου 2023 με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί θα πνέουν οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, κατά τόπους αισθητή.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή

σε πολλές περιοχές της χώρας. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας, έντονα φαινόμενα αναμένονται στα ανατολικά, στα νότια, και κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 28 και τοπικά στη Θράκη 30-31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 29-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27-28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Κακοκαιρία Elias: Συναγερμός για Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα

Συναγερμός έχει σημάνει για σήμερα για τους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας. Μέχρι και την Πέμπτη, όταν και θα εξασθενήσει, θα έχει διασχίσει όλη την Ελλάδα, ακόμη και τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από πρωινές ώρες της Δευτέρας και για τα επόμενα δύο 24ώρα.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, λαμβάνει την ονομασία Elias.

Θα δούμε και εδώ στην Αττική, ιδιαίτερα Τετάρτη και Πέμπτη, βροχές και καταιγίδες, ανέφερε σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Ενδέχεται τα φαινόμενα τοπικά να είναι και ισχυρά και από την Πέμπτη και στη συνέχεια θα πάμε σε έναν πιο ομαλό καιρό, θα πέσει βέβαια η θερμοκρασία αλλά θα πάμε σε έναν άστατο καιρό με πιο ήπιες και πιο σταθερές βροχοπτώσεις», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: ΙΧ χτύπησε και εγκατέλειψε οδηγό μοτοσικλέτας – Σοκάρει το βίντεο (Video)

Ηράκλειο: 36χρονος χτύπησε ηλικιωμένη στο πρόσωπο και τη λήστεψε

Πάτρα: Τροχαίο σοκ στην Εθνική Οδό – Νεκροί παππούς και εγγονός

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Elias, Ποιες, – Πότε, Αττική Video,kakokairia Elias, poies, – pote, attiki Video