Καραθανασόπουλος: «Φυσιολογική η εξέλιξη των πραγμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ»

Κάλεσμα «αποφασιστικής ενίσχυσης του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που με συνέπεια υπηρετεί όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» απηύθυνε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μιλώντας σήμερα Κυριακή, στον ρ/σ «Παραπολιτικά Fm».

Επισήμανε ότι «ένας κόσμος που έχει ριζοσπαστικές διαθέσεις και αντιλήψεις δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στα παζάρια που γίνονται

συνολικότερα για το πως θα αναδιαμορφωθεί ο χώρος της αριστεράς ή αν θα υπάρξει άλλος πολιτικός φορέας ο οποίος θα είναι ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και στο ΚΚΕ, αλλά να απεγκλωβιστεί από αυτή τη διαδικασία και να ενισχύσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής συμπαρατασσόμενος με το ΚΚΕ».

Όπως είπε «αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει, και φιλοδοξούμε να συνεχιστεί, δηλαδή να ενισχυθεί ακόμα πιο αποφασιστικά το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής την οποία με συνέπεια υπηρετεί όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η διέξοδος για έναν άνθρωπο που είναι αριστερός, που έχει ριζοσπαστικές απόψεις».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι «είναι πολλοί αυτοί που έχουν κάνει την επιλογή συμπόρευσης με το ΚΚΕ και ελπίζουμε να έλθουν ακόμα περισσότεροι το επόμενο διάστημα».

Απαντώντας στην παρατήρηση «άρα το ΚΚΕ είναι ανοιχτό» σημείωσε ότι «εμείς όλος αυτός ο κόσμος που συμμετέχει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης στο εργατικό-λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα βεβαίως θέλουμε να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ. Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι θα γίνει το κόμμα “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για να υποδεχθεί στελέχη τα οποία έχουν σημαντικές ευθύνες γι’ αυτήν την εκφυλιστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για το αν το ΚΚΕ θέτει κριτήρια, απάντησε ότι «εμείς βάζουμε ως κριτήριο ότι όσοι θα συμπορευθούν με το ΚΚΕ, θα συμπορευθούν με βάση την πολιτική του κόμματος και με βάση την ανάγκη διεύρυνσης της αμφισβήτησης της ΕΕ, των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ, του κεφαλαίου και της πολιτικής του. Αυτά είναι τα κριτήρια τα ταξικά που θέτει το ΚΚΕ».

Πρόσθεσε επίσης ότι «το έχουν πει και οι ίδιοι, άλλωστε, που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ: Η φιλοδοξία τους – το είπε ο κ. Τσακαλώτος καθαρά – δεν είναι να συμπαραταχθούν με το ταξικό κίνημα, με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, αλλά να διαμορφώσουν έναν ενδιάμεσο φορέα», ο οποίος όπως τόνισε «θα παίζει το ρόλο της ενσωμάτωσης της ριζοσπαστικοποίησης».

«Από την άποψη αυτή είναι καθαρός ο προσανατολισμός των κινήσεων αυτών των στελεχών που σήμερα φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να διευκολύνουν την ριζοσπαστικοποίηση προσπαθούν να την παρεμποδίσουν» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «είναι μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, δηλαδή, του εκφυλισμού που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια που ουσιαστικά άλλα έλεγε και άλλα έκανε, προσπαθώντας να παγιδεύσει ριζοσπαστικές συνειδήσεις στο πλαίσιο διαχείρισης αυτού του συστήματος».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρόκειται «για προσπάθεια αναπαλαίωσης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, με την διαπάλη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για το ποιος θα είναι κυρίαρχη δύναμη στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης:

Ραγκούσης: «Μεροληπτικός ο Κασσελάκης – Παρέλαβε άρρωστη αξιωματική αντιπολίτευση, ελπίζω να μην την παραδώσει μονοψήφια και νεκρή»

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας – Τι αναφέρει στο κείμενο παραίτησής του

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικό το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή, φεύγουν 45 της Ομπρέλας, αποχώρησε ο Τζουμάκας – Όλες οι δραματικές εξελίξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καραθανασόπουλος, Φυσιολογική, ΣΥΡΙΖΑ,karathanasopoulos, fysiologiki, syriza