Κασσελάκης: «Άναψε φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητά του – Μύδροι από Δουζίνα, Μπαλτά, Φίλη και Σπίρτζη

Τάραξε τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος. Μετά τις αντιδράσεις Φίλη, Μπαλτά και Σπίρτζη, ήρθε η σειρά του πρώην βουλευτή και ακαδημαϊκού, Κώστα Δουζίνα, ο οποίος έκανε λόγο για «εταιρικό επιδρομέα»

Με τίτλο «Hostile takeover και asset stripping», ο κ. Δουζίνας τονίζει ότι «ακούγοντας χτες την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη θυμήθηκα το έργο Wall Street, μια εμβληματική ταινία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την

απληστία του. Αναφέρεται σε δύο κεντρικές πρακτικές της δεκαετίας των 90: το Hostile takeover και το asset stripping» ανέφερε ο κ. Δουζίνας και συνέχισε λέγοντας πως «ένα hostile takeover (εχθρική εξαγορά) συμβαίνει όταν ένας αγοραστής ή “εταιρικός επιδρομέας” επιχειρεί ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση να εξαγοράσει μια εταιρεία, κάτι που δεν επιθυμεί η διοίκηση της».

«Ο “επιδρομέας” πετυχαίνει τον στόχο είτε με την αντικατάσταση της διοίκησής της είτε απευθυνόμενος απ’ ευθείας στους μετόχους της εταιρείας και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους παρά την αντίθεση της διοίκησης» περιγράφει ο πρώην βουλευτής, συμπληρώνοντας πως «σε πολλές περιπτώσεις ο “εταιρικός επιδρομέας”, παίρνει τον έλεγχο της εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό το asset stripping (απογύμνωση των περιουσιακών στοιχείων). Συνήθως ο στόχος είναι μια εταιρία σε παρακμή και η αγορά αποσκοπεί στην πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Ο όρος asset stripping χρησιμοποιείται γενικά με υποτιμητική έννοια, καθώς αυτή η δραστηριότητα αντιτίθεται στα συμφέροντα της εταιρείας». «Δεν ξέρω γιατί μου ήρθε αυτός ο συνειρμός. Ήταν μάλλον δουλειά του ασυνείδητου», καταλήγει ο κ. Δουζίνας.

«Κεραυνοί» Μπαλτά – Φίλη

Με άρθρο του στην «Αυγή», ο πρώην υπουργός Παιδείας και νυν μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την υποψηφιότητα Κασσελάκη, ενώ επιτέθηκε και στον Παύλο Πολάκη.

Στο άρθρο του ο κ. Μπαλτάς αναφέρει ειρωνικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο κόμμα. Τόσο ώστε να μη διστάζει να προσφερθεί ολόκληρο σε οποιονδήποτε επιθυμήσει να το πάρει από το χέρι (να αναλάβει την αρχηγία του) σχεδόν υπό μηδαμινές προϋποθέσεις. Αρκούν λίγες υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του που θα υιοθετήσουν μια υποψηφιότητα η οποία μπορεί να κατατεθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή. Ανωριμότητα ορφανού; Όχι βέβαια. Απλώς απέραντη δημοκρατική ευαισθησία».

Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, ο κ. Μπαλτάς σημειώνει «κατά ρεπορτάζ που δεν έχουν διαψευστεί, την υποψηφιότητα Κασσελάκη στηρίζει, πιθανόν μεταξύ άλλων συντρόφων, ο σ. Παύλος Πολάκης. Δικαιούμαι λοιπόν να ρωτήσω: Πώς συμβιβάζεται η όλη πολιτική παρουσία του σ. Πολάκη με την πλατφόρμα Κασσελάκη; Δηλαδή τον υποτονισμό μέχρι εξαφανίσεως της διάκρισης Αριστεράς/Δεξιάς και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ; Απλώς ερωτώ».

Καταλήγοντας, εγκαλεί τον κ. Κασσελάκη πως διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να τον μετατρέψει «το ταχύτερο δυνατό σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Ώστε να συνεργάζεται με τη Ν.Δ. σε όσα αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Φίλης: «Δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του Instagram και από Μεσσίες»

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action24 ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του Instagram και από Μεσσίες», σημειώνοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από το Instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες».

«Πρέπει να δούμε τις θέσεις του», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία».

«Δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε για τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος.

Ερωτηθείς αν εννοεί με το «φύτεψαν» τον Σ. Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι «δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες».

Σπίρτζης: Δεν θα ψηφίσω στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συμμετάσχω στο διαρκές συνέδριο – «Καρφί» για Κασσελάκη

«Βόμβα» έριξε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, καθώς ανέφερε πως δεν θα ψηφίσει στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εχω διαφωνήσει με τις διαδικασίες που αποφασίστηκαν μετά την μεγάλη ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, και δεν θα συμμετάσχω στο διαρκές συνέδριο αλλά ούτε και στις κάλπες του Σεπτέμβριου», τόνισε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ανέφερε ότι θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Νοεμβρίου.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να μπει σε βαθύ διάλογο για τα αίτια της πορείας του. Αντί γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, μετατόπισε το βάρος της διαδικασίας από την πολιτική στην επικοινωνία.

Ερωτηθείς για τις υποψηφιότητες για την προεδρία, με αφορμή και την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε ότι «για να είναι καλοί οι αρχηγοί χρειάζονται αξιόπιστη ομάδα αλλά όχι μέσα από μια διαδικασία που εκφυλίζει την πολιτική και δεν την έχει στην πρώτη γραμμή».

Στήριξη από τον Πολάκη

Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε τη στήριξή του στον Κασσελάκη, σημειώνοντας παράλληλα πως «είχε πολύ μεγάλη επιτυχία» η εκδήλωσή του υποψήφιου προέδρου στα Χανιά.

Παράλληλα αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς και στις αντιδράσεις του δήμου και του Ιδρύματος «Βενιζέλος» ότι «οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις», ενώ σχολίασε με επίσης σκληρούς χαρακτηρισμούς και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Ο Παύλος Πολάκης δεν ήταν παρών στην εκδήλωση, λόγω ιατρικών υποχρεώσεων.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook:

«Δυο σχολια για σήμερα.

1) Πολύ μεγάλη επιτυχία της εκδηλωσης του Στεφανου Κασελακη στα Χανια με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Το πράγμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας …

Υγ: Γι αυτό φαντάζει μικρόψυχη ,χολερική και με άνωθεν εντολή προφανώς, η ανακοίνωση του Ιδρύματος Ελ Βενιζέλος (Παπαδακης) και Δήμου Χανιων (Σημαντηρακης) πως «κομματικές εκδηλώσεις δεν πρέπει να γίνονται στους τάφους των Βενιζέλων».Εμείς τους τάφους τους σεβαστήκαμε αυτοί που απλώνουν τραπεζοκαθίσματα για γάμους και βαφτίσεις η που τσαλαπατάνε τις πλάκες των μνημάτων για μια σελφι ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ!!!

Αντε να χαθείτε-ΝΤΡΟΠΗ σας!!!

2) Μου είπαν ,γιατί ΣΚΑΙ-ξεφτίλες δεν βλέπω ,πως βγήκε εκείνη η αποβολή της «δημοσιογραφίας» ο Πορτοσαλτε και είπε πάλι πως για να «φτιάξει ο Συριζα πρέπει να φύγει ο ΠΟΛΑΚΗΣ»

Άκου λυξονταρμα : Θα με βλέπετε ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ και να ξέρεις πως για να επιστρέψει η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ στη χώρα πρέπει να φύγετε εσυ και οι όμοιοι σου… Για να δούμε ποιος θα ΝΙΚΗΣΕΙ στο ΤΕΛΟΣ!!!

Λυξονταρμα ε λυξονταρμα!!

ΥΓ2.επειδή ρωτάτε πολλοί.Λυξονταρμα: Το κακουδερικο, ασθενικό, αδύναμο, δύσμορφο πλάσμα».

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Σπίρτζη: Δεν θα ψηφίσω στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συμμετάσχω στο διαρκές συνέδριο – «Καρφί» για Κασσελάκη

Μικρασιατική καταστροφή: Προκαλεί το ΝΑΤΟ – Συνεχάρη ξανά την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης»

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τόσα χρήματα μπορούν να δαπανήσουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι

Keywords
Τυχαία Θέματα