Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: «Χουντικό» το σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

«Η ομογένεια αναγνωρίζει σε μένα ένα παιδί της» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στον τηλεοπτικό φακό της εκπομπής «Το Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα (Ant1) έξω από το σπίτι του λίγο μετά την άφιξή του από τις ΗΠΑ.

Όπως είπε, ερωτηθείς για την ατάκα του Γιώργου Αυτιά ότι «όλη η ομογένεια ψηφίζει ΝΔ», η δική του αίσθηση από την παρέλαση για την 25η Μαρτίου δεν ήταν αυτή. Αντιθέτως, είπε, έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τους ομογενείς το σχόλιο περί «εισαγόμενου» αρχηγού γιατί αισθάνονται και οι ίδιοι ότι το μόνο που  θέλουν μόνο τις ψήφους τους.

Κληθείς

να σχολιάσει τις πυκνές αναφορές του Γιώργου Αυτιά στο σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» σημείωσε και πάλι πως πρόκειται για ένα «χουντικό» σύνθημα προσθέτοντας: «Αν ο καθένας εκμεταλλεύεται το όνομα της πατρίδας για να παριστάνει τον πατριώτη, αυτό δεν λύνει τα προβλήματα του τόπου».

Άλλο, είπε, «ο καθένας τι πρεσβεύει στη ζωή του και μ’ αυτό τον τρόπο να αποδεικνύει αν αυτό που κάνει είναι για το καλό του έθνους, των παιδιών του, της Ελλάδας και αν τις αξίες της πίστης της εφαρμόζει στη ζωή του», και άλλο το να εκμεταλλεύεσαι ένα σύνθημα και να προσπαθείς να το εξαργυρώσεις με θέση στην ευρωβουλή.

«Το μόνο θαύμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του»

Ερωτηθείς για το «θαύμα» και αν με τη σειρά του έκανε και ο ίδιος μια καπηλεία στην προσπάθειά του να πει ότι είναι θρησκευόμενος, είπε «το υπεραναλύετε, το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί μετά από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και είμαι υπερήφανος για ότι έχουμε πετύχει».

Στο επίμονο ερώτημα του Γ. Λιάγκα γιατί αναφέρθηκε στο «θαύμα» ο απάντησε πως «η συζήτηση ξεκίνησε καθώς είδε ότι υπήρχε μια εικόνα του άγιου Ιάκωβου Τσαλίκη στο γραφείο του κ. Ελπιδοφόρου», ο οποίος είπε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, ο οποίος είναι από τους πιο πρόσφατους Αγίους της Εκκλησίας ήταν ο πνευματικός του, ήταν ο μέντορας του και είχε περάσει πολύ χρόνο μαζί του».

«Στο τέλος της ημέρας είναι κάτι που ζεσταίνει την καρδιά μου να ξέρω ότι υπάρχει ένας δεσμός με έναν από τους νεότερους αγίους της Εκκλησίας» είπε, αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι αλλάζω την πολιτική στάση τη δική μου ή του κόμματος. Είναι ξεκάθαρο, από την πλατφόρμα που έβγαλα από την πρώτη στιγμή τον Αύγουστο έχω πει για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας».

Τα ακροδεξιά σελέμπριτι της ΝΔ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε και για το ευρωψηφοδέλτιο και τις επικρίσεις για τους σελέμπριτις και απάντησε πως: «Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, που ένα κόμμα και δη η αξιωματική αντιπολίτευση, δίνει το δικαίωμα στον λαό να επιλέξει τους υποψήφιους του και δεν το φοβάμαι, σέβομαι την κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν και κάτι να πουν, κανείς δεν είναι τυχαία εκεί που είναι και όλοι πρέπει να αποδείξουν αν αξίζουν την θέση στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ εύκολο κάποιος να χλευαστεί, όμως πολλοί έχουν εργαστεί πολύ για να είναι εκεί, μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών».

Για το αν θα υπάρξει κάποια έκπληξη στα πέντε ονόματα του ευρωψηφοδελτίου που θα ανακοινωθούν αύριο, απέφυγε να απαντήσει.

Είπε, απλώς «το μήνυμα του ψηφοδελτίου είναι ένα μήνυμα αξιοκρατίας, ανανέωσης και ότι μια νέα, φρέσκια ομάδα θα μπορέσει να φέρει αλλαγές στην Ελλάδα για να την κάνει μια χώρα της προόδου και την ΕΕ μια Ένωση της προόδου και όχι Ένωση κακών λύσεων, όπως πχ. στο προσφυγικό». Αυτό, είπε, είναι το βασικό και «ο δικός μου ρόλος θα είναι να αναδείξω αυτά τα λαμπρά μυαλά» και να μπορεί ο Έλληνας και η Ελληνίδα να επιλέξει» αν θέλει μια λαϊκίστικη στρατηγική της ΝΔ που τσεκάρεις κουτάκια από ακροδεξιά σελέμπριτι  ή αν θες να έχεις μια ομάδα από την άλλη μεριά από επαγγελματίες που έχουν επιλεγεί από την κοινωνία. Από τη μία μεριά έχεις τις επιλογές του Σταν Γκρίνμπεργκ και των δημοσκόπων του Μαξίμου και μεις χτίζουμε μια ομάδα που θα αλλάξει τον τόπο.

Να ξέρουν όλοι, τόνισε κλείνοντας ότι «δεν είναι η ΝΔ που μπορεί στην Ευρώπη να διεκδικήσει το περισσότερο όφελος για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Αν δεν ήταν η ΝΔ δε θα είχε καταδικαστεί από το ευρωκοινοβούλιο».

Διαβάστε επίσης

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τους εκλογείς

Αιχμηρός Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

Πολιτική θύελλα για την υποψηφιότητα Μπελέρη: Πυρά και από γαλάζιους, αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, ΑΝΤ1, Χουντικό,kasselakis, ant1, chountiko