Καταψηφίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση τον νέο Δικαστικό Χάρτη

Πυρ ομαδόν δέχθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη που έχει ξεσηκώσει σφοδρές αντιδράσεις και στον δικηγορικό κόσμο με τον Γιώργο Φλωρίδη που «στρίμωξαν» στη γωνία τα κόμματα να μιλάει για εθνικό στόχο, καθώς η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοσύνης επιχειρήθηκε, όπως είπε, από πέντε κυβερνήσεις, με πρώτη εκείνη του Ελευθέριου Βενιζέλου

Για

«γονατογράφημα που βλάπτει ανεπανόρθωτα την απονομή Δικαιοσύνης και οδηγεί σε διοικητική ακαταστασία», έκανε λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ενώ «πρόχειρο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι αποτελεί μνημονιακό προαπαιτούμενο για την εισροή χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης που δεν θα κατευθυνθούν στη Δικαιοσύνη. «Δεν υπηρετεί τις ανάγκες της Δικαιοσύνης», επεσήμανε. 

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε από το ΚΚΕ η Μαρία Κομνηνάκα, ενώ ο Παύλος Σαράκης από την Ελληνική Λύση έκανε λόγο για νομοσχέδιο που θα οδηγήσει τη Δικαιοσύνη σε αδιέξοδο.

«Το νομοσχέδιο μετατρέπει τους ειρηνοδίκες που πλέον γίνονται πρωτοδίκες, σε περιοδεύοντα θίασο», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη Νέα Αριστερά, ενώ σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης κινήθηκαν και ο βουλευτής της Νίκης Γιώργος Αποστολάκης και της Πλεύσης Ελευθερίας Ελένη Καραγεωργοπούλου.

Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στους δύο στόχους του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι δίνεται χείρα βοηθείας στη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τους ρυθμούς απόδοσή της. «Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ζώντας σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον πια, η ελληνική οικονομία όπως και όλες οι οικονομίες του κόσμου, αξιολογείται από διεθνείς οργανισμούς διαρκώς. Και πάντα υπάρχει μία παρατήρηση, η οποία δεν είναι ευχάριστη για τη χώρα μας, ότι στον τομέα της Δικαιοσύνης τα πράγματα δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι. Και αυτό αφαιρεί κάτι πάρα πολύ σημαντικό από την εικόνα της χώρας μας όσον αφορά τις επενδυτικές πρωτοβουλίες οι οποίες πρέπει να έρθουν από έξω και γι’ αυτό είναι απαραίτητες για την Ελλάδα για να γίνουν επενδύσεις και να δουλειές για να κρατήσει χώρο τα παιδιά της εδώ», είπε.

Ο Γιώργος Φλωρίδης στράφηκε προς το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «είναι ιστορική ευκαιρία να συνδεθεί με τη συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και να μη γίνει πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σχολίασε και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Δικηγορικού Συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό πήρε μέρος το 30% των δικηγόρων της Αθήνας. «Αυτό  που ακούσαμε είναι τι δεν θέλουν και όχι τι θέλουν οι δικηγόροι της Αθήνας», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις για τον Βαρτζόπουλο – Επιμένει ότι είναι «μη θέμα» η κυβέρνηση

Κασσελάκης για Βαρτζόπουλο: Θα τον είχα αποπέμψει αμέσως, το να αιτιολογείς τις γυναικτονίες δεν είναι θέμα λάθος διατύπωσης

Κικίλιας: «Θα προστατέψουμε τους πολλούς – Δέκα χρόνια κάθειρξη για εμπρησμό από αμέλεια»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταψηφίζει, Δικαστικό Χάρτη,katapsifizei, dikastiko charti