Κάτω από νοσοκομείο το αρχηγείο της Χαμάς – Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε βίντεο με σχεδιάγραμμα

O ισραηλινός στρατός (IDF) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα οπτικό υλικό με αυτό που υποστηρίζει ότι είναι δορυφορικές εικόνες από το διοικητήριο της Χαμάς, το οποίο στεγάζεται στα υπόγεια του νοσοκομείου Σίφα στη Γάζα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι είπε σε δήλωσή του την Παρασκευή ότι το κύριο επιχειρησιακό κέντρο της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το κεντρικό νοσοκομείο Σίφα της πόλης της Γάζας.

The IDF released this video

showing Hamas military instillations embedded withing the complex of Shifa hospital, Gaza's main medical center. pic.twitter.com/PQsXUSBn7k

— Aviva Klompas (@AvivaKlompas) October 27, 2023

Σύμφωνα με τον Χαγκάρι, μέλη από το αρχηγείο κατευθύνουν στελέχη της Χαμάς και συντονίζουν τη ρίψη ρουκετών προς το Ισραήλ. Οι ηγέτες της Χαμάς έχουν πρόσβαση στα κεντρικά γραφεία, τα οποία συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο του νοσοκομείου, μέσω μιας υπόγειας σήραγγας.

Ο Χαγκάρι σημείωσε ότι το νοσοκομείο στεγάζει ένα από τα κέντρα ελέγχου της οργάνωσης, το οποίο διοικείται από την υπηρεσία ασφαλείας της Χαμάς.

This is the truth behind the Hamas-ISIS terrorist organization: it uses the Shifa Hospital in Gaza to protect it.

Their headquarters are near the maternity ward, the control center near the morgue, and the command tunnels under the patients' wards.

They don’t just perpetrate… pic.twitter.com/nLwswrS6is

— יוסף חדאד – Yoseph Haddad (@YosephHaddad) October 27, 2023

«Το νοσοκομείο έχει 1.500 κρεβάτια και περίπου 4.000 μέλη του προσωπικού που αποτελούν μια «ανθρώπινη ασπίδα» για τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης», είπε ο Χαγκάρι. Η είσοδος στα κεντρικά γραφεία γίνεται μέσω μιας σειράς τούνελ, ενώ υπάρχει και είσοδος μέσω πολλών μονάδων του νοσοκομείου, είπε.

Breaking: The @IDF has released visual and audio materials which prove Hamas has stolen and is using humanitarian resources for its terrorist activities.

Let’s start with the Shifa Hospital, one of Gaza’s biggest medical centers, which is being used as a terror operations base… pic.twitter.com/hMgmtSIc2U

Israel ישראל (@Israel) October 27, 2023

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι πληροφορίες για τη χρήση του νοσοκομείου από τη Χαμάς βασίζονται σε ένα ευρύ φάσμα πηγών πληροφοριών που συλλέγονται από τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών και την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet και ότι αυτές πληροφορίες έχουν ήδη δοθεί στους συμμάχους.

Απορρίπτει η Χαμάς τον ισχυρισμό του IDF

Απορρίπτει ως «αβάσιμο» η Χαμάς τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι κρύβει τα κέντρα διοίκησης του κάτω από τα νοσοκομεία της Γάζας.

Ο Izzat al-Rishq, μέλος του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής ομάδας, αναφέρει σε δήλωσή του ότι οι ισχυρισμοί του Ισραήλ αποτελούν «προοίμιο για μια νέα σφαγή κατά του λαού μας, μεγαλύτερη από εκείνη του Αλ- Αχλί», κάνοντας αναφορά στο χτύπημα του νοσοκομείου Αλ-Αχλί.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός είχε ανακοινώσει η κύρια επιχειρησιακή βάση της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα.

«Περισσότεροι από 40.000 κάτοικοι της Γάζας έχουν βρει καταφύγιο στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, καθώς εκτοπίστηκαν από τους βομβαρδισμούς που έχουν πλήξει έπληξε τα πάντα», λέει ο al-Rishq. «Καλούμε τους ηγέτες των αραβικών και μουσουλμανικών χωρών να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν τη γενοκτονία κατά του λαού μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στο Μέιν: Έρευνες και στα σύνορα του Καναδά για τον εντοπισμό του δράστη – Για τρίτη ημέρα παραμένει ασύλληπτος

Στο παιχνίδι της διπλωματίας η Ρωσία: Συνομιλίες με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

«Νεκροταφείο» η Γάζα: Πάνω από 1.000 πτώματα θαμμένα κάτω από τα ερείπια, οι νεκροί θα αυξηθούν, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα