Κορωνοϊός: Τη Δευτέρα ενημέρωση για τα νέα εμβόλια

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα την ενημέρωση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19, τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 με το Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο XBB.1.5.

Η συνέντευξη θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 16 Οκτώβριο στο υπουργείο Υγείας στις 11:00 το πρωί, όπου θα παρουσιαστούν στους ιατρικούς συντάκτες αναλυτικές οδηγίες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της covid-19 με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο και θα δοθούν επιπλέον πληροφορίες

για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν έρθει στη χώρα μας και η διαθεσιμότητά τους αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχομένη Δεύτερα.

Αυξάνεται ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία

Στο μεταξύ αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς ο αριθμός εισαγωγών των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας, παρότι η θετικότητα στα τεστ που γίνονται παραμένει σταθερή.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ την εβδομάδα από 2 έως 8 Οκτώβριου καταγράφηκαν σχεδόν 1000 εισαγωγές (974) με κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

Μάλιστα ο μέσος αριθμός των ημερήσιων εισαγωγών ξεπέρασε τις 139 όταν το τελευταίο 15ημερο του Σεπτεμβρίου, εισάγονταν κατά μέσον όρο 124 ασθενείς την ημέρα.

Επιπλέον, 17 ασθενείς χρειάσθηκαν διασωλήνωση την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου (ήταν 14 την προηγούμενη 25 Σεπτεμβρίου με 1η Οκτωβρίου). Συνολικά νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 38 ασθενείς. Επίσης 48 ασθενείς έχουν καταλήξει.

Πρόκειται για ηλικιωμένους από 75 έως 101 ετών εκ των οποίων πολλοί είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Αναφορικά με τoν ιό της γρίπης και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), η θετικότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα πάντα με τον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης

Θρομβεκτομή: Η επαναστατική θεραπεία για ασθενείς με εγκεφαλικό που γίνεται και στην Ελλάδα

Aνεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Παράγοντες κινδύνου και θεραπεία

Ψυχική υγεία: Η καθημερινή συνήθεια που δρα ως αντικαταθλιπτικό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Δευτέρα,koronoios, deftera