Κως: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που κατέληξε – Θα εξεταστεί από ιατροδικαστή και το αδερφάκι του

Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη (24/4) ζήτησαν και πήραν οι γονείς του βρέφους, που έχασε την ζωή του στην Κω. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Η 19χρονη μητέρα και ο 20χρονος πατέρας του μόλις ενός έτους μωρού, πέρασαν σήμερα το πρωί (Δευτέρα, 22/4) την πόρτα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω, κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σωματική βλάβη. Πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη, προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία τους, όπως αναφέρει το kosnews24.gr.

Σεσημασμένος ο πατέρας

O πατέρας του βρέφους στο παρελθόν έχει συλληφθεί αρκετές

φορές κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή, ληστεία, βιασμό, πορνογραφία ανηλίκων και ναρκωτικά, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Όπως γνωστοποιήθηκε την Κυριακή ο ιατροδικαστής εκτιμά το βρέφος έχασε την ζωή του από ασφυξία που προήλθε έπειτα από κατάποση τροφής. Το μωράκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το απόγευμα του Σαββάτου (20/4) στο νοσοκομείο της Κω, με σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση, με μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός του, γεγονός το οποίο κινητοποίησε τους γιατρούς και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Θα εξεταστεί από ιατροδικαστή και το δεύτερο παιδί της οικογένειας

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι εκδορές που έφερε η σορός του μωρού είναι παλαιότερες, ενώ δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση. Σημειώνεται ότι και το δεύτερο παιδί της οικογένειας επρόκειτο να εξεταστεί από τον ιατροδικαστή.

Την ώρα του περιστατικού, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, ο πατέρας απουσίαζε από το σπίτι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19:45 η μητέρα του βρέφους, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν έχει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια προσπάθησε να το συνεφέρει, ενώ ταυτόχρονα φώναζε για βοήθεια. Τότε, ένοικοι της πολυκατοικίας, έτρεξαν στο σπίτι της προκειμένου να την βοηθήσουν. Περίπου στις 20:15, η μητέρα του βρέφους κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και ταυτόχρονα ένας ένοικος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, μέχρι τις 20:25, οπότε και έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Στις 20:32 το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες γιατρούς στο νοσοκομείο της Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειές τους, το βρέφος κατέληξε στις 20:45. Έπειτα, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του, καθώς και ότι έφερε σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Στις 21:05, ενημερώθηκε η υπηρεσία του Τ.Α. Κω, με τους αστυνομικούς να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί.

Στη συνέχεια, προσήχθησαν στο Τ.Α. Κω τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο νοσοκομείο. Και οι δύο ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδελφό του, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τα σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσαν άγνοια.

Σημειώνεται πως έχουν ληφθεί 10 ένορκες καταθέσεις από την γιατρό του νοσοκομείου της Κω, τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από τους ενοίκους που βοήθησαν την μητέρα.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων: «Την είχα δει πολλές φορές χτυπημένη»

Γείτονες του ζευγαριού μιλώντας στο Mega, ανέφεραν πως αρκετές φορές είχαν δει την 20χρονη μητέρα χτυπημένη, ενώ υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για καβγάδες του ζευγαριού.

«Ο άνδρας της, ο σύζυγος, την κακοποιούσε. Κάποιες φορές την είχαμε δει στη γειτονιά να φέρει και η ίδια κάποιους μώλωπες, σημάδια τα οποία δεν δικαιολογούσε», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχε φασαρίες, την κοπέλα την είχα δει πολλές φορές χτυπημένη. Τώρα, αν την χτυπούσε ή δεν τη χτυπούσε, δεν γνωρίζω. Δεν τους έβλεπα μαζί συνέχεια. Πιο πολύ την κοπέλα έβλεπα», ανέφερε ένας γείτονας του ζευγαριού.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο τηλεπαρουσιαστής για εκβιασμό σε πρώην μάνατζερ μοντέλων – Για συνέργεια κατηγορείται 39χρονος εκδότης

Καιρός: «Πνίγει» η αφρικανική σκόνη τη χώρα και την Τρίτη – Πού θα σημειωθούν και λασποβροχές, αναλυτικοί χάρτες

Χαλκιδική: Επίθεση με μπουνιές και… φτυάρι δέχτηκε δημοτικός υπάλληλος εν μέσω καταιγίδας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κως, Πήραν,kos, piran