Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: «Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη»

Το στίγμα της δεύτερης κυβερνητικής θητείας έδωσε με την ομιλία του στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και στην Πολιτική Επιτροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το 41% των πρόσφατων εκλογών, «δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας, όρισε ως βασικό στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών «δεν είναι οριζόνται ρύθμιση»,

τονίζοντας δε ότι «δεν θα υποχωρήσουμε».

«Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη. Το κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές. Η χώρα μας καταγράφει από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μειώνει την ανεργία και έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε με 350 εκατ. ευρώ τους πιο αδύναμους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του με μήνυμα συστράτευσης ενόψει των ευρωεκλογών.

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό και την ακρίβεια είπε: «Τα 350 εκατ. θα στηρίξουν τους πιο αδύναμους. Είπα επίσης ότι η χώρα δεν θα γίνει μπανανία. Έλεγχοι παντού με σημαντικά πρόστιμα».

«Στόχος μας είναι να ενισχύουμε το εισόδημα με μόνιμα μέτρα, που θα μείνουν και μετά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Υγεία, επιβεβαιώνοντας τις 6.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία.

«Επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν γίνεται το 85% να δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ ή να δηλώνει λιγότερα ο εργοδότης από τον εργαζόμενο. Δεν είναι μία οριζόντια ρύθμιση. Είναι μία παρέμβαση βαθιά δίκαιη. Είναι μία παρέμβαση που δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς. Και αν υπάρχει κόστος, η κυβέρνηση δεν θα διστάζει να το αναλάβει», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Δώρα Αυγέρη: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε την παράνομη λειτουργία του νεφρολογικού κέντρου»

Ευάγγελος Αποστολάκης: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το «Βέλος»

Μαρινάκης για «βούρκο»: Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος Μητσοτάκης, Live, Πολιτική Επιτροπή,kyriakos mitsotakis, Live, politiki epitropi