Κυβέρνηση: Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι αλλαγές στα πρόσωπα – Παύση συναγερμού για Κικίλια

Αποφασισμένος να εκτονώσει το κλίμα εσωστρέφειας που υπάρχει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην κυβέρνηση εξαιτίας της κρατικής ολιγωρίας στην υπόθεση της Θεσσαλίας εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι όλα δείχνουν ότι τα «πολλά και τα σπουδαία» που αφορούν τα πρόσωπα μέσα στην κυβέρνηση θα λάβουν χώρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Για την ώρα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη

τις δοκιμές αλλαγές που κάνει στα υπουργεία στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι γνωρίζει ότι πρέπει να αλλάξει πράγματα τα οποία δεν λειτούργησαν το προηγούμενο διάστημα.

Στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός την συγκεκριμένη στιγμή δεν θέλησε να θέσει εκτός κυβέρνησης τον Βασίλη Κικίλια κάνοντας μία αποσπασματική κίνηση η οποία θα μπορούσε να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως από την κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι μετά από δεύτερες σκέψεις κυβερνητικές πηγές έλεγαν χθες ότι «δεν είναι θέμα προσώπων αλλά δομών» και ότι για τον πρωθυπουργό, αυτό που προέχει είναι η διαχείριση της επόμενης μέρας από τη βιβλική καταστροφή.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε ότι «θέλω να πω ότι δεν πιστεύουμε στις ‘‘Ιφιγένειες’’ και δεν γίνεται πολιτική ούτε με καλάθια, ούτε με ‘‘Ιφιγένειες’’, ούτε με τέτοια λογική. Δεν την αντιλαμβάνεται έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στην ερώτηση, αν ο κ. Κικίλιας εξακολουθεί να απολαμβάνει της στήριξης του πρωθυπουργού, απάντησε μάλλον διπλωματικά: «Είναι δυνατόν κάποιος να βρίσκεται σε μία θέση, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού και να μην χαίρει της εμπιστοσύνης του;».

Άλλες πληροφορίες λένε πάλι ότι μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Εισαγγελέα με την οποία ζητεί έρευνα για όσα έγιναν και δεν έγιναν τα περασμένα χρόνια τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, δεδομένου ότι ο Βασίλης Κικίλιας έδειξε προς την πλευρά του προκατόχου του Χρήστου Στυλιανίδη. Έτσι πολλοί δεν αποκλείουν να μπουν στο κάδρο των ευθυνών και αλλά υπουργικά πρόσωπα.

Χθες πάντως ο πρωθυπουργός συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει με τους υπουργούς, προφανώς για να εκτονώσει την ένταση των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα πηγές αναφέρουν ότι η εκτόνωση του κλίματος θεωρήθηκε αναγκαία εκτός των άλλων και γιατί έχει ήδη αρχίσει να καταγράφεται η φθορά στους κυβερνητικούς αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς την στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούσε να βάψει μπλε την χώρα.

Με την οργή των πολιτών να ξεχειλίζει για τις αρρυθμίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους στη Θεσσαλία η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους κυβερνητικούς υποψηφίους.

Το γεγονός ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή δεν είχαν ολοκληρωθεί, ενώ δεν είχαν εκταμιευθεί ούτε τα κονδύλια τα οποία είχαν εγκριθεί γι αυτό τον σκοπό έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση η οποία εμφανίζεται να είναι εγκλωβισμένη στη Θεσσαλία στην υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού.

Διαβάστε επίσης:

Κομμένη στα δύο παραμένει η χώρα: Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης για μήνες, λέει ο Ταχιάος – «Λίμνη» η εθνική, «βόμβες» Λέκκα

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά στα περί διάσπασης: «Αν χάσω, θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ» – «Εμφύλιος» μετά το βίντεο στη Μακρόνησο

Κουτσούμπας από Λάρισα: Αν δεν γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, συνεχώς θα βρισκόμαστε σε καινούριες καταστροφές (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα