Λεβέντης: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει, αλλιώς θα πάμε και σε άλλα μνημόνια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα εκτίμησε σε συνέντευξή του στον «Ενικό» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, προσθέτοντας ότι αν παραμείνει αυτή η κυβέρνηση «θα πάμε σε 4ο και 5ο Μνημόνιο και μετά θα έρθει το Grexit».

Ο Β. Λεβέντης

εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ: «Τα δυο μεγάλα κόμματα σκέφτονται τυχοδιωκτικά. Ο μεν Τσίπρας να κερδίσει πολιτικό χρόνο, ο δε Μητσοτάκης να περιμένει να πέσει ο Τσίπρας για να μπει στη θέση του». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έπαιρνε οδηγίες μέσω του κινητού της στη Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι δεν θα συμμετέχει σε Οικουμενική Κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ότι «πάντα μιλούσα για οικουμενική με συμμετοχή της ΝΔ. Ο Τσίπρας δεν κάνει για τη δουλειά».

Ο Β. Λεβέντης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή «είναι δεμένος στο ζωνάρι της» Μέρκελ και αναφερόμενους στους δημοσιογράφους είπε ότι «έχουμε πρωθυπουργό του 21%, τον κρατάτε με το ζόρι». Επίσης, υπογράμμισε ότι «ξεβρακώθηκε ο πρωθυπουργός στις 12 Ιουλίου 2015, τα υπέγραψε όλα» και ότι «υπέγραψε τον Ιούλιο για να μην πάει φυλακή».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν διότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών - που είχε ως θέμα το προσφυγικό - έπρεπε να διευρύνει την ατζέντα του. Η άρνηση των αρχηγών για συζήτηση και σε άλλα πεδία πολιτικής, όπως την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση ήταν η βασική αιτία που δεν υπέγραψε το ανακοινωθέν.

Επίσης, δήλωσε ότι «όταν η Γεννηματα είδε πως δεν θα υπογράψω το ανακοινωθέν έστειλε μήνυμα στο κινητό της και μετά από δυο ώρες πήρε οδηγίες για να αλλάξει τη θέση της στο τέλος και να ζητήσει και αυτή Οικουμενική κυβέρνηση. Μετά εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης και είπε πως αν δεν υπογράψει η Γεννηματά δεν υπογράφω ούτε εγώ. Τέτοια γινόντουσαν εκεί μέσα. Τι να υπογράψω εγώ; Υπήρχε άξονας συνεννόησης Γεννηματα- Θεοδωράκη – Μητσοτάκη στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο Καμμένος με πλησίασε πέντε φορές και μου ζήτησε να άρω τις επιφυλάξεις μου και να υπογράψω για να πάει ενδυναμωμένος ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό».

Ο Β. Λεβέντης τάχθηκε κατά της άσκησης βέτο από την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι θα δημιουργηθεί ανθελληνικό τόξο στην Ευρώπη. Παράλληλα, δήλωσε ότι «Η Ευρώπη θεωρεί πως η απραξία της Ελλάδας ευθύνεται για την σημερινή εικόνα. Μέχρι και πριν από λίγο καιρό δεν είχαμε φτιάξει ούτε ένα hot spot. Διαψεύστηκε ο Τσίπρας στις προβλέψεις του για το προσφυγικό. Τα ίδια έκανε και με τα οικονομικά».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «ο αριθμός των συναντήσεων Τσίπρα - Ψυχάρη δείχνει ενοχή. Συναντήθηκαν χωρίς κάμερες και αυτό αποκαλύφθηκε από τη μία πλευρά και δεν διαψεύστηκε από τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ήθελε περαιτέρω στήριξη και ο Ψυχάρης να γλιτώσει, άρα είχαν λόγο να συναντηθούν τέσσερις φορές».

Βασίλης ΛεβέντηςGrexitΚυβέρνησημνημόνιαΤσίπραςσύσκεψη πολιτικών αρχηγώνπροσφυγικόΕυρώπηΨυχάρηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα