Λουκούμι ροδιού με ολόκληρα φουντούκια

Μια εύκολη και απολαυστική συνταγή για λουκούμια με το διακριτικό άρωμα και την υπέροχη γεύση του ροδιού, με τραγανά ολόκληρα φουντούκια και επικάλυψη τριμμένης καρύδας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χρόνος και υπομονή για να σιγοβράσετε τον χυμό του φρεσκοστιμμένου ροδιού με το σιρόπι ζάχαρης ώστε να μειώσετε τα υγρά και να επιτύχετε τη σωστή συνοχή στο λουκούμι.

Υλικά για τη Συνταγή

800 γραμμάρια ζάχαρη

300ml νερό

½ λεμόνι

400ml χυμό ροδιού (προτιμότερο φρεσκοστιμμένος)

130 γραμμάρια κορν φλάουρ

180 γραμμάρια καβουρδισμένα φουντούκια

Για

το πασπάλισμα

50 γραμμάρια ινδοκάρυδο

30 γραμμάρια κορν φλάουρ

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε το σιρόπι, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Ανακατέψτε τα, αφήστε τα να πάρουν μια βράση και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρέστε το λεμόνι και μειώστε την ένταση της φωτιάς σε χαμηλή.

2.Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό ροδιού μαζί με το κορν φλάουρ ώστε να διαλυθεί καλά το τελευταίο. Με συνεχές και έντονο ανακάτεμα, ρίξτε το μίγμα αυτό μέσα στο σιρόπι που βράζει αργά.

3.Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας τακτικά με μια κουτάλα μέχρι να πήξει, για περίπου 40 λεπτά. Εάν έχετε θερμόμετρο θα πρέπει να επιτύχετε μια θερμοκρασία 130 βαθμών. Διαφορετικά για να τεστάρετε την πυκνότητα του μίγματος, ρίξτε μια μεγάλη σταγόνα από το υγρό λουκούμι μέσα σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Εάν πήξει σε μια ελαστική μέτριας πυκνότητας μάζα, είναι έτοιμο.

4.Στο μεταξύ πασπαλίστε με τη μισή ποσότητα ινδοκάρυδου ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί ή φόρμα.

5.Προσθέστε στο μίγμα λουκουμιού τα καβουρδισμένα φουντούκια και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μίγμα στο προετοιμασμένο με καρύδα σκεύος, ισιώστε την επιφάνεια και πασπαλίστε με την άλλη μισή ποσότητα ινδοκάρυδου. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και έπειτα τοποθετήστε το σκεπασμένο στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Αλείψτε ένα μαχαίρι με λίγο φυτικό λάδι, ξεφορμάρετε το μίγμα προσεκτικά, μεταφέρετέ το σε σανίδα κοπής και τεμαχίστε το σε κύβους.

Συμβουλή Για να αποθηκεύσετε τα λουκούμια, είναι προτιμότερο να τα κυλήσετε σε επιπλέον κορν φλάουρ και να τα φυλάξετε στο ψυγείο σε δοχείο με καπάκι, σε στρώσεις με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους.

Διαβάστε επίσης:

Lohikeitto, η παραδοσιακή φινλανδική ψαρόσουπα σολομού

Χιονούλες με σιμιγδάλι, σκόνη σαντιγί και ινδοκάρυδο

Εύκολο κοτόπουλο Κιέβου



Keywords
Τυχαία Θέματα