Αυτός είναι ο 24χρονος που αιματοκύλησε την Πράγα – Σοκάρουν τα μηνύματα μίσους, αυτοκτόνησε μετά την επίθεση

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο στο Πανεπιστήμιο της Πράγας το απόγευμα της Πέμπτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 άτομα πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν φοιτητής σχολής του Πανεπιστημίου και ότι ο πατέρας του δράστη βρέθηκε νεκρός νωρίτερα την Πέμπτη.

BREAKING: More than 15 people have been killed in a shooting in Prague.

The shooter was believed to be a student at Charles University where the shooting took place, and his father

was found dead earlier in the day – according to reports.https://t.co/7ZIsgCTPb7

Sky 501 pic.twitter.com/d4srzIvI2N

Sky News (@SkyNews) December 21, 2023

Ως δράστης της επίθεσης ταυτοποιήθηκε ο 24χρονος φοιτητής Ντέιβιντ Κόζακ. Ο Ντέιβιντ Κόζακ φέρεται να είχε αναρτήσει στο Telegram μηνύματα μίσους, όπου διατύπωνε στα ρωσικά και την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

UPDATE: The shooter from the University of #Prague is named David Kozak. He shot three people and wounded 20 others. After that, he committed suicide.

Kozak opened fire on the fourth floor of the building of the Faculty of Philosophy of Charles University. Some students,… pic.twitter.com/EsYkp92EED

— The Informant (@theinformantofc) December 21, 2023

#Prague #Czech #EU #Europe #Russia #Israel

The shooter from the University of Prague is named David Kozak, – media.

Preliminary, he shot three people and wounded 20 others. Afterward, he committed suicide. pic.twitter.com/Ugr2GxAUhS

— JS (@JS_nws) December 21, 2023

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι νεκρός, αφού έπεσε από το περβάζι. Πιθανότατα πρόκειται για αυτοκτονία, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Σε social media κυκλοφορούν, επίσης, πληροφορίες που αναφέρουν ότι η σύντροφος του δράστη κυκλοφορεί οπλισμένη, αν και οι Αρχές δήλωσαν ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος ένοπλος που να σχετίζεται με το περιστατικό.

Την ίδια ώρα, ανάρτηση από τον David Kozak κυκλοφορεί στο Telegram, από τις 17 Δεκεμβρίου, στην οποία αναφέρει ότι σκόπευε να κάνει επίθεση και να αυτοκτονήσει, λέγοντας ότι πάντα ήθελε να σκοτώσει.

David Kozák, střelec z pražské univerzity, dny před střelbou na Filozofické fakultě založil kanál na Telegramu, kde psal tyto zprávy v ruštině. Přeloženo do češtiny. Jde až mráz po zádech. @iDNEScz @CT24zive @seznam_cz @novinkycz pic.twitter.com/7nK88vJTCi

— Alex de Gia (@alexdegia) December 21, 2023

Σε αναρτήσεις του έγραφε ότι μισεί τον κόσμο και θέλει να προκαλέσει όσο περισσότερο πόνο γίνεται, ενώ έγραφε ότι ακούει ένα βουητό στα αυτιά του και θέλει «να τα ξεριζώσει».

These are the last words written by the shooter, David Kozak on social media.

This is so disturbing, over 10 people killed, 30 wounded and the community affected by such an awful tragedy. #CharlesUniversity #Prague pic.twitter.com/QUfXlwhVF2

— Syed (@DrakesWriter1) December 21, 2023

Διαβάστε επίσης:

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Τσέχος πρόεδρος για το μακελειό στην Πράγα

Μεγάλη πυρκαγιά σε αγρόκτημα στην Ελβετία, νεκρά περισσότερα από 500 ζώα – Αγνοείται ένα άτομο

Μακελειό σε πανεπιστήμιο στην Πράγα: Εικόνες σοκ με φοιτητές να κρύβονται σε περβάζι για να σωθούν – Η στιγμή που πυροβολεί ο δράστης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακελειό, Πράγα, Αναφορές, 24χρονος, – Αναρτούσε,makeleio, praga, anafores, 24chronos, – anartouse