Μαριζέτα Αντωνοπούλου: Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εξιστορεί τη ρατσιστική επίθεση που υπέστη και συγκλονίζει – «Μια ιστορία για χονδρές χωρίς δίαιτα»

Με τίτλο «Μια ιστορία για χονδρές χωρίς δίαιτα» η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, Μαριζέτα Αντωνοπούλου κάνει μια ανάρτηση στο Facebook για το πώς αντιμετωπίζεται ρατσιστικά ένας άνθρωπος με παραπανίσια κιλά στην καθημερινότητα.

Η κ. Αντωνοπούλου στηλιτεύει με την ανάρτησή της την «χονδροφοβία» της ελληνικής κοινωνίας

και τα στερεότυπα και καταλήγει ότι όλη «η ντροπή είναι δική τους», εννοώντας όσους σχολιάζουν δυσμενώς το σωματότυπο κάθε ανθρώπου.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Μια ιστορία για χονδρές χωρίς δίαιτα

Δεν ξέρω ακόμα αν κάνω καλά που γράφω αυτήν την ανάρτηση. Δεν μ αρέσει η όποια λύπηση, αυτολύπηση και γενικά η θυματοποίηση. Επίσης, δεν έχω δεχθεί (μπροστά μου) ρατσιστικές επιθέσεις ή σχόλια οπότε ίσως γι αυτό και εξοργίστηκα τόσο.

Είπα να γράψω την ανάρτηση όμως και ας πάρει μηδενικά λάικ γιατί κάπου μπάστα, ο ρατσισμός κάθε είδους συνεχίζει να είναι κανονικός όσο τον αφήνουμε.

Κατεβαίνοντας στην πορεία προχθές, περίμενα υπομονετικά ταξί σε μια μεγάλη ουρά έξω από το Golden Hall Athens. Όταν μια αυθάδης κυρία έφυγε από την ουρά, προχώρησε μπροστά και πήρε την θέση όσων περιμέναμε. Όπως περιμένατε προφανώς κι αντέδρασα, σχετικά ήρεμα γιατί είχα καλή διάθεση. Η απάντηση ήταν «φύγε από εδώ μωρή χοντρή».

Αντέδρασα ακαριαία. Καταγγέλλοντας το συμβάν στην Ελληνική Αστυνομία για να ακούσω το «ε δεν πειράζει, δεν είναι ρατσιστικό» και από τον σεκιούριτι «ε πως κάνετε έτσι για τα κιλά σας;». Έφυγα γιατί ήθελα να είμαι στο ραντεβού της προσυγκέντρωσης και αμέσως κάπως κατάπια η ίδια την επίθεση.

Η χονδροφοβία κρύβεται πίσω από το «α για το καλό σου», «πρόσεξε την υγεία σου», «μα θα μας επιβάλλετε την ασθένεια σας» και γεμίζει ντροπή και κιλά χιλιάδες ανθρώπων που για άπειρους λόγους έχουν αυξημένο βάρος.

Αλήθεια αναρωτιέστε αν θα λέγατε τα ίδια για οποιον έχει χοληστερίνη, άνοια, Πάρκινσον, ενδομητριαση; Ή υπόκειται σε κάποια «κορεκτίλα» επειδή ο πάσχων φέρει ευθύνη; Αν το τραβήξουμε για δεκάδες ασθένειες ο πάσχων φέρει ευθύνη, δεν τις χρησιμοποιούμε για να τον χαρακτηρίσουμε όμως. Μόνο οι ψυχικές νόσοι και το σωματικό βάρος φέρουν αυτό το αίσθημα ντροπής και χρησιμοποιούνται ως βρισιές.

Και είναι τόσο κανονικοποιημένη αυτή η συμπεριφορά, που θεωρείται σχεδόν αυτονόητο ότι αν έχεις παραπάνω κιλά «δεν σε φροντίσεις», «σε παραμελείς», ενώ αν καταφέρνεις να χωράς διαρκώς στο small και είσαι αψεγαδιαστ@ στυλιστικα λογικά «είσαι άξι@ αφού προσεχείς την εικόνα σου».

Κι η αλήθεια είναι ότι αυτά τα στερεότυπα ενυπάρχουν τόσο πολύ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, ανεξάρτητα πολιτικών τοποθετήσεων που με εξοργίζει πλέον το «αν θες «δημόσια» καριέρα, αδυνάτισε γιατί η εικόνα μετράει». Ή το υποκριτικό «φρόντισε τον εαυτό σου, για να δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι». Και το χειρότερο είναι ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έγραφα τούτα τα λόγια αν δεν ήμουν σε πολύ πετυχημένη φάση δίαιτας.

Δεν έχει σχέση με πολιτική ορθότητα, είναι μια απόλυτα ρατσιστική εισβολή στην ζωή μας, μειωτική και προσβλητική με οποία πρόθεση (μια είναι πάντοτε η πρόθεση).

Δημόσια λοιπόν. Η ντροπή είναι δική τους».

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται μίνι κακοκαιρία σε 2 δόσεις: Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες – Η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο

Βίντεο – σοκ: Ο άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας από ανήλικες στο Περιστέρι

Η βρετανική Sun «ανακαλύπτει» την Πάτμο – Το νησί του Ιωάννη και των σταρ (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα