Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος- Ακυρώνει τις δημόσιες υποχρεώσεις του – Στο Λονδίνο σπεύδει ο πρίγκιπας Χάρι

Σε μια σοκαριστική ανακοίνωση προχώρησαν τα ανάκτορα του Μπάκιγκχαμ στη Βρετανία.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, η οποία ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για διόγκωση προστάτη, με την ανακοίνωση να διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

A statement from Buckingham Palace: https://t.co/zmYuaWBKw6

Samir Hussein pic.twitter.com/xypBLHHQJb

The Royal Family (@RoyalFamily) February 5, 2024

Σύμφωνα με το BBC, o τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά όπως αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

King Charles III diagnosed with cancer, Buckingham Palace says https://t.co/nDcx59KtKI

BBC News (World) (@BBCWorld) February 5, 2024

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λένε ότι ο βασιλιάς “παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό”. Θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι άλλα ανώτερα στελέχη της βασιλικής οικογένειας θα βοηθήσουν να τον υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Breaking News || King Charles III, the ruler of Britain, has been diagnosed with cancer and has started receiving treatment: https://t.co/RI5yxS1lUp pic.twitter.com/C6WCdgJvX2

— WBIR Channel 10 (@wbir) February 5, 2024

Δεν κοινοποιούνται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση. Αν και θα σταματήσει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, ο Βασιλιάς, 75 ετών, θα συνεχίσει τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Πρίγκιπας Χάρι: Επικοινώνησε με τον πατέρα του και θα τον επισκεφθεί στο Λονδίνο

Την ίδια ώρα , ο «ξενιτεμένος» γιος του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπας Χάρι, ήδη μίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του βασιλιά.

«Ο δούκας μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωσή του. Θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει την Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.

Ρίσι Σούνακ: Εύχομαι πλήρη και γρήγορη ανάρρωση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε δήλωσή μετά την είδηση ​​ότι ο βασιλιάς λαμβάνει θεραπεία για «μια μορφή καρκίνου» είπε: «Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα πλήρη και γρήγορη ανάρρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει σε πλήρη ισχύ σε ελάχιστο χρόνο και ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα θα του εύχεται καλή ανάρρωση».

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Καρόλου μετά την επέμβαση

Την Κυριακή εθεάθη σε μια λειτουργία στην εκκλησία στο Sandringham, όπου χαιρέτησε τα πλήθη, ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν έκανε μια επέμβαση προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου.

BREAKING: King Charles III diagnosed with cancer. pic.twitter.com/RrCx0Cz3Zv

— Remarks (@Remarks) February 5, 2024

Ο βασιλιάς είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του προστάτη του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν ελέγχους προστάτη, ανέφερε τότε το παλάτι.

Λέγεται ότι ήταν ευχαριστημένος που ευαισθητοποίησε σχετικά με το θέμα, με τον ιστότοπο του NHS να αναφέρει μια έκρηξη αναζητήσεων σχετικά με τις παθήσεις του προστάτη.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στην Αγγλία για το στοίχημα Σούνακ με παρουσιαστή για τη Ρουάντα – Πιθανή η παραπομπή του σε επιτροπή δεοντολογίας

ΗΠΑ: Επικίνδυνη καταιγίδα πλήττει την Καλιφόρνια – Προειδοποίηση για «ενδεχομένως θανατηφόρες πλημμύρες»

Νετανιάχου: «Δεν θα δεχθούμε τις απαιτήσεις της Χαμάς»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάρολος,karolos