Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου

Παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου, το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί πλέον στενά το φαινόμενο Κασσελάκη.

Κατα την εκτίμηση των περισσότερων κυβερνητικών στελεχών ο υποψήφιος για την αρχηγεία του κόμματος είναι μία ανάσα πριν κόψει το νήμα αφού οι εννέα μονάδες διαφορά που έχει με την Έφη Αχτσιόγλου του δίνουν ένα ισχυρό προβάδισμα.

Πάντως χθες το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε

να διαψεύσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως ισχυρίστηκε ο Νίκος Φίλης. Η σπουδή αυτή έχει να κάνει με το επιχείρημα όλων των επικοινωνιολόγων ότι ο εξ Αμερικής υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετακινήσει όχι μόνο ψηφοφόρους αλλά και στελέχη από αλλά κόμματα.

Παράλληλα και αντίθετα με την τακτική που ακολουθούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Στέφανου Κασσελάκη το Μέγαρο Μαξίμου κατέβασε τους τόνους και σταμάτησε τις συγκρίσεις με τον Παύλο Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου εκτίμησαν ότι η τακτική της στοχοποίησης του Στέφανου Κασσελάκη φέρνει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς μάλλον τον ευνοεί παρά τον βλάπτει.

Πάντως τα πιο ψύχραιμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν κρύβουν ότι η μέχρι σήμερα σύντομη διαδρομή του στον πολιτικό στίβο δεν τους αφήνει αδιάφορους, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηριστικά σταρ

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφοντας όλες τις δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου, ενώ παράλληλα παρακολουθούν την κριτική που κάνουν στον Στέφανο Κασσελάκη οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.

Φυσικά από Δευτέρα αναμένεται να αλλάξει η στάση του κυβερνώντος κόμματος με επιθέσεις στο πρόσωπο του νέου προσώπου – εφόσον φυσικά είναι ο Στέφανος Κασσελάκης – ενώ θα αναδείξει και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα που υπάρχουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να στριμώξει τον Στέφανο Κασσελάκη προκειμένου να δείξει ότι υπάρχει έλλειμα πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν παράλληλα τον προβληματισμό τους για τη στάση του τύπου αφού ακόμα και η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Εργντογάν επισκιάστηκε από τις δραστηριότητες του υποψήφιου προέδρου.

Τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά εάν η Έφη Αχτσιόγλου κάνει την έκπληξη και κερδίσει τις εκλογές στον δεύτερο γύρο. Κυβερνητικοί παράγοντες εμφανιζόντουσαν πιο ασφαλείς, καθώς όπως έλεγαν η Έφη Αχτσιόγλου έχει μία συγκεκριμένη πολιτική πορεία και άρα δεν κρύβει εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης:

Σύντομο τετ α τετ Μητσοτάκη με Σολτς και Τριντό στη Νέα Υόρκη: Χειραψίες, χαμόγελα και πηγαδάκια

ΣΥΡΙΖΑ: Έκκληση Σβίγκου – Βασιλειάδη να πέσουν οι τόνοι

ΣΥΡΙΖΑ: Προς λύση το ζήτημα με τα 40.000 παλαιά μέλη – Θα ψηφίζουν με ταυτοποίηση επί τόπου

Keywords
Τυχαία Θέματα