Μεσανατολικό: Σοκαριστικό βίντεο του BBC από τη Γάζα – Βασανιστήρια σε γιατρούς από τον ισραηλινό στρατό (videos)

Το βρετανικό BBC φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα σοκαριστικό βίντεο από τη Γάζα, που απεικονίζει πάνω από 50 μελή του ιατρικού προσωπικού νοσοκομείου γονατιστούς, με τα χέρια πίσω απ’ το κεφάλι, ημίγυμνους να ελέγχονται από τους ισραηλινούς στρατιώτες, έξω από νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς.

Οι γιατροί καταγγέλλουν στο βρετανικό δίκτυο βασανιστήρια από τον ισραηλινό στρατό, κατά την έφοδο του τον Φεβρουάριο στο κεντρικό νοσοκομείο

της νότιας Γάζας. 

Οι γιατροί εξομολογούνται πως οι Ισραηλινοί τους ταπείνωσαν, τους ξυλοκόπησαν, τους περιέλουσαν με παγωμένο νερό και τους ανάγκασαν να γονατίσουν σε άβολες στάσεις για ώρες. 

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε την έφοδο στο νοσοκομείο γιατί το χρησιμοποιούσαν ως στρατηγείο οι ένοπλοι της Χαμάς. Παρότι το Τελ Αβίβ αρνείται πως κακοποίησε το ιατρικό προσωπικό κατά την επιχείρηση, δεν διέψευσε τις συγκεκριμένες καταγγελίες για βασανιστήρια.

Διαβάστε επίσης:

Μάθιου Πέρι: Σε ποιους αφήνει την περιουσία του – Δημοσιεύτηκε η διαθήκη του

Πρωτοφανές πραξικόπημα στην Αϊτή: Ένοπλες συμμορίες έδιωξαν τον πρωθυπουργό – Ο καθοριστικός ρόλος του «Μπάρμπεκιου» (Videos/Photos)

Ρωσία: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με 15 επιβαίνοντες – Βίντεο ντοκουμέντο

Keywords
Τυχαία Θέματα