Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Η χώρα έχει σύνορα στον αέρα, στη θάλασσα, στην ξηρά

Ψηλά στην ατζέντα της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στα Ιωάννινα βρέθηκε και πάλι η πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμεύεται ότι αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός θα συνεχίσει την πολιτική για το προσφυγικό/μεταναστευτικό που ακολούθησε και κατά την πρώτη θητεία του.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του ότι «τρίτη παράμετρος αυτής της ισχυρής

πολιτικής, και αρκετά επίκαιρης λόγω των τραγικών πρόσφατων συμβάντων, είναι μία στιβαρή αλλά δίκαιη πολιτική ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα. Η χώρα έχει σύνορα στον αέρα, στη θάλασσα, στην ξηρά, απέδειξε ότι τα σύνορα αυτά μπορεί και ξέρει να τα φυλάει. Αυτή την πολιτική θα την ακολουθήσουμε γιατί είναι η σωστή πολιτική για την εθνική ασφάλεια της χώρας, αλλά τολμώ να πω ότι είναι και η σωστή πολιτική από πλευράς ανθρώπινης φροντίδας, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «εμείς συντρίψαμε τα κυκλώματα των διακινητών στο Αιγαίο και όσο λιγότερες βάρκες φεύγουν από τις ακτές της Τουρκίας -γιατί ξέρουν ότι δύσκολα θα φτάσουν σε ελληνικά νησιά- τόσο λιγότεροι άνθρωποι τελικά βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα. Αυτό το οποίο δεν μας λένε οι ανθρωπιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πάρει σβάρνα τα “παράθυρα”, είναι ότι μεταξύ του 2015 και του 2019 πνίγηκαν στο Αιγαίο τριπλάσιοι άνθρωποι σε σχέση με το πόσοι έχασαν τη ζωή τους από το 2019 μέχρι το 2022, ακριβώς επειδή λιγότερες βάρκες έφευγαν από τις ακτές της Τουρκίας».

Προσέθεσε, δε, ότι «οι δήθεν ανθρωπιστές, που κόπτονται για την αξία της ανθρώπινης ζωής, ήταν αυτοί οι οποίοι επέτρεψαν -υποκριτές όντως- ήταν αυτοί οι οποίοι επέτρεψαν τα κάτεργα της Μόριας. Και καταδικάστηκε η χώρα πριν από λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν στη Μόρια. Συνθήκες που τις προσομοίαζαν περίπου με βασανιστήρια. Ας μην μας κουνάνε, λοιπόν, αυτοί το δάχτυλο και ας σταματήσουν επιτέλους να στοχοποιούν το Λιμενικό μας. Και να αναγνωρίσουν ότι ο κύριος υπαίτιος για την τραγωδία που έγινε στην Πύλο ήταν οι άθλιοι διακινητές και όχι το Λιμενικό, το οποίο στο κάτω-κάτω της γραφής προσπάθησε να σώσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε».

Μάλιστα, επανέφερε –με αφορμή δηλώσεις του Γιάννη Μουζάλα- και το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο, λέγοντας ότι «διάβαζα και για το φράχτη στον Έβρο, μία κουβέντα μόνο για τη “μικρή Μαρία”. Ναι, τη “μικρή Μαρία”. Τη θυμάστε τη “μικρή Μαρία”, έτσι; Όταν διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό ανερυθρίαστα για ένα περιστατικό το οποίο δεν υπήρξε ποτέ, ένα ψέμα. Όποτε βρίσκουν ευκαιρία να διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό, το κάνουν συστηματικά και μετά αγανακτούν όταν τους λέμε “εθνική εξαίρεση”. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί και σήμερα ακόμα ο κ. Μουζάλας, ο οποίος διαχειριζόταν το χαρτοφυλάκιο του προσφυγικού επί ΣΥΡΙΖΑ, τι είπε; Ακούστε το αυτό, έχει ενδιαφέρον: “Όταν πέσει ο φράχτης στον Έβρο θα αισθανθώ την ίδια χαρά που αισθάνθηκα όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου”. Του λέω, λοιπόν, ο φράχτης στον Έβρο δεν πρόκειται να πέσει, γιατί επόμενη κυβέρνηση θα είναι η κυβέρνηση ΝΔ. Όχι μόνο δεν θα πέσει, αλλά θα ολοκληρωθεί το έργο».

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε εκτενή αναφορά στα σχέδια του κόμματος για το ΕΣΥ, χαρακτηρίζοντας ότι «το μεγαλύτερο ψέμα» του ΣΥΡΙΖΑ τον ισχυρισμό του περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, καθώς, όπως είπε, «το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα γίνει ένα πανίσχυρο εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας με κυβέρνηση της ΝΔ. Και αυτοί οι οποίοι μας ασκούν σήμερα κριτική προφανώς δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν ότι επί δικών μας ημερών εγκρίθηκαν παραπάνω από 200 καινούργιες θεραπείες κατά του καρκίνου με σύγχρονα και πολύ ακριβά φάρμακα. Κανένας ασθενής με κυβέρνηση ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να στερηθεί κανένα φάρμακο, όσο ακριβό κι αν είναι, εάν είναι η γνώμη τού γιατρού ότι πρέπει να πάρει μια τέτοια θεραπεία».

Επανέλαβε, δε, τη δέσμευσή του για 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών μέσα στην επόμενη τετραετία, ενώ τόνισε ότι στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του συστήματος σημαντικό είναι το «τι θα κάνουμε στα κέντρα υγείας μας, είναι τι θα κάνουμε στο επίπεδο της πρόληψης, του Προσωπικού Γιατρού, πώς θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τρέχουν όλοι στα νοσοκομεία όταν έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά πώς η πρωτοβάθμια φροντίδα θα μπορεί να είναι ένα “ανάχωμα” υγείας για όλους τους πολίτες», ενώ μίλησε και για τις έξι βάσεις ελικοπτέρων για τις αεροδιακομιδές ασθενών, στο πλαίσιο αναβάθμισης του ΕΚΑΒ.

Τέλος, επανέλαβε ότι «στις 25 Ιουνίου έχουμε ξανά εκλογές. Οι κάλπες είναι άδειες και ο στόχος τον οποίο πρέπει να θέσουμε είναι να πετύχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό στις εκλογές της 25ης Ιουνίου» και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, είπε ότι «αυτό το οποίο μας λένε οι πολίτες είναι “μην ασχολείστε καθόλου, μην ασχολείστε με την αντιπολίτευση. Μην ασχολείστε με το τι θα κάνουν οι άλλοι. Είναι κάτι το οποίο δεν μας ενδιαφέρει”. Διότι, όπως σας είπα, το μήνυμα της κάλπης ήταν να κοιτάμε μπροστά. Να μην ασχολούμαστε με τους αντιπάλους μας. Να μην αναλώνουμε ενέργεια στο να εμπλεκόμαστε σε τοξικές αντιπαραθέσεις. Να μιλάμε για το μέλλον και κυρίως να εξηγούμε στους πολίτες τι είναι αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε την επόμενη τετραετία».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Αντιδρά ο Γλύκας για την «καρατόμησή» του – «Αντιδημοκρατική απόφαση»

Διονύσης Τεμπονέρας: Η πικρή ανάρτηση μετά την υποδοχή Μητσοτάκη στην Πάτρα

Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Ιωάννινα,mitsotakis, ioannina